Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2018 Salı

“HİTÜ Anne Üniversitesi” Başladı

Üniversitemiz bir ilke daha imza attı ve çocukların ardından bu kez kapılarını anne ve anne adaylarına açarak “HİTÜ Anne Üniversitesi”ni gerçekleştiriyor. Bu kapsamda eğitim faaliyetlerinin yanı sıra topluma katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya özen gösteren Üniversitemizin yeni bir projesi olan “HİTÜ Anne Üniversitesi” başladı.

Üniversitemiz tarafından Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) ve Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) iş birliğinde Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştirilen  “HİTÜ Anne Üniversitesi” çerçevesinde iki hafta süresince sağlıktan, finansa, edebiyat, kültür, psikoloji, sanat, çocuk gelişimi ve aile içi iletişim gibi pek çok alanda, Hitit Üniversitesi’nin uzman akademik kadrosu tarafından katılımcılara üniversite sıralarında eğitim verilecek. 

Toplam 34 saatlik eğitimin verileceği program ile kişisel gelişime katkı sağlamak ve aile içi iletişim, ebeveynlik ile çocuk gelişimi konularında katılımcılara katkı sağlamak amaçlanıyor. Aynı zamanda koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi, bilinçli medya ve teknoloji kullanımı ile medya okuryazarlığı gibi konularda da farkındalık geliştirilmesi hedefleniyor. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam yapmış olduğu konuşmada konusunda yetkin 40’a yakın öğretim elemanı eşliğinde yapılacak HİTÜ Anne Üniversitesi ile anne ve anne adaylarının üniversiteyle tanışma imkanı bulduğunu ifade ederek Hitit Üniversitesi’nin toplumla iç içe bir şekilde yeni bir çalışmaya daha imza attığını belirtti. Prof. Dr. Baykam, HİTÜ Anne Üniversitesi süresinde katılımcıların kendilerini geliştireceği, özel hissedeceği eğitim programları uygulamaya özen gösterdiklerinin altını çizerek “Verimli, keyifli ve güzel anılarla ayrılacağınız bir program geçireceğinize inanıyorum. Sizleri Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube