Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2018 Pazar

Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festival Heyeti Rektörümüzü Ziyaret Etti

Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festival Heyeti Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

“Çorum İçin Bir Projem Var” kapsamında yürütülen “Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisinin Araştırılması” projesi için bir araya gelen ekibin devam ettirmekte olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veren Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Faruk Yamaner, proje ekibinin 32 ülkenin katılım sağladığı  “Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festivali”ne katılarak Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğini hatırlattı. Otizmli çocuklara her anlamda fayda sağlamayı amaç edindiklerini vurgulayan Prof. Dr. Yamaner, projede görev alan 7 öğrencinin otizm alanında kendilerini geliştirerek bu alanda faaliyetlerini sürdüren Otisium Otizm Spor Yaşam Uygulama Merkezi’nde çalıştıklarını ifade ederek vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği tüm projelerle insanlığa fayda sağlayacak çalışmalar yapmayı çok önemsediğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da öğrencilerimizin otizm alanında çalışmalar yapmaya devam etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı proje ekibine teşekkür etti.