Yayınlanma Tarihi: 16 Ekim 2018 Salı

Üniversitemiz, Erasmusdays 2018 Bilgilendirme Günü Etkinliğinde Proje Ortakları ile Bir Araya Geldi

Erasmus+ yararlanıcılarının yanı sıra uluslararası hareketlilik ve Avrupa vatandaşlığı ile ilgili tüm paydaşların bir araya getirilmesinin hedeflendiği Erasmusdays 2018 etkinliklerinden “Erasmusdays Bilgilendirme Günü”  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa YÖK Başkan Vekili Sn. Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, proje ortağı üniversitelerin rektörleri ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam katıldı.

Gençler arasında Avrupa ve gençlik fırsatları noktasındaki farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenmiş olan etkinliğe üniversite öğrencilerinin yanı sıra Ankara’da faaliyet gösteren Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, çeşitli kamu kurumu ve STK temsilcileri katıldı. Programda Erasmus+ proje sonuçlarının paylaşılmasına yönelik olarak Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları ile önceden AB Erasmus+ gençlik projesi yapmış gençler de açtıkları stantlarda çeşitli bilgi paylaşımında bulundular. 

Etkinlikte, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan, Hitit Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, TÜMSİAD ortaklığıyla ve Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle sürdürülen “Anadolu’dan Avrupa’ya Kültür Köprüsü” projesi ile ilgili bilgilendirme de yapılarak ilgili Üniversite ve kurum yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, konuyla ilgili çalışmalardan ve işbirliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Bilgilendirme aktivitelerinin yanı sıra katılımcılar eşliğinde bir ağaç dikimi faaliyeti gerçekleştirilerek “Erasmusdays 2018 Hatıra Orman” oluşturuldu.

Şüphesiz üniversitelerde uluslararasılaşmanın en önemli unsurlarından biri olan değişim programlarının en tanınır ve kapsamlı olanlarından birisi de Erasmus+’tır. Bu program çerçevesinde anlaşma yaptığımız Avrupa üniversiteleri ile öğrenci değişimi gerçekleşmekte, akademik ve idari personelimize karşılıklı eğitim imkanı sunulmaktadır. Üniversitemizde Erasmus+ öğrenci ve personel hareketliliği ile 2007 yılından günümüze, Üniversitemizden 380 öğrenci ve 153 akademik ve idari personelimiz anlaşma yapılan Üniversitelerde eğitim alma ve ders verme imkanı bulmuş olup yurtdışından da 53 öğrenci ve akademisyen üniversitemizde eğitim almıştır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube