Yayınlanma Tarihi: 29 Ocak 2018 Pazartesi

Rektörümüz Ajans Çorum Programının Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TV 19’da yayınlanan ve sunuculuğunu Tuğçe Ünsal’ın yaptığı Ajans Çorum programının konuğu oldu.

Programda; Üniversitemizde yaşanan gelişmeler ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ülkemizde her ilde bir üniversite anlayışının var olduğunu ve üniversitelerin birbirleriyle yarıştığını ifade etti. 

Hitit Üniversitesinin başarı çıktısını mezun öğrencilerimizin bulunduğu konum olarak nitelendiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Gücümüz yettiğince öğrencilerimizi güncel bilgilerle donatmaya ve farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyoruz. Milli İrade ve Demokrasi dersini müfredatımıza ekledik. Aynı zamanda dünyada 4 trilyon dolarlık helal ürün ve helal hizmet sektörü bulunmakta. Bu pazarın %202si İslam ülkelerinde geri kalan %80’lik kısım ise diğer ülkelerde ve biz bu %20’lik dilimde yer almıyoruz. Bu anlamda farkındalık oluşturmak maksadıyla helal pazarla ilgili dersler müfredatımıza eklendi. Bunların yanı sıra Girişimcilik dersini alan öğrencilerimiz 150.000 TL’ye kadar KOSGEB desteği alıyorlar. Öğrencilerimizin yetiştirilmesi noktasında öğretim elemanlarımızın da olabildiğince ulusal-uluslararası etkinlikler katılmalarını destekliyor, projeler vermeye çalışıyoruz” diyerek tüm bu çalışmaların öğrencilerimizin iyi yetiştirilmesi için yapıldığını belirtti.

‘Bir Dünya Üniversitesi’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemizin Antarktika Bilim Üssü Projesi’nde yer aldığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin Dünya’da tatlı suyun yarısının yer aldığı, fosil kaynakları açısından muazzam bir zenginliğe sahip olan Antarktika’ya araştırma yapmak üzere gittiğini belirterek 2050’li yıllarda Antarktika’da söz sahibi olabilmek için orada bir bilim merkezine sahip olunması gerektiğini ve Hitit Üniversitesi’nin de bu oluşum içerisinde yer aldığını vurguladı. 

Osmanlı Devleti döneminde insanların barış ortamında yaşadığını ve bunun sebebinin de ilmen, bilmen, askeri ve ahlaki olarak güçlü olunmasından dolayı olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bilim dünyası başta olmak üzere daha önce olduğu gibi her alandaki öncülüğümüzü tekrar yakalarsak inanın tüm dünyada barışı sağlarız” dedi. Sözlerinin devamında Türkiye Cumhuriyeti’nin artık büyük bir ülke olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Artık Türkiye Cumhuriyeti, sınırlarının çok ötesinde etki alanı olan bir ülke. O yüzden bunun kıymetini bilelim. Türkiye’nin uyanmasından ve ayağa kalkmasından çok endişe ediyorlar. Türkiye çok şükür ayağa kalktı ve yerli ve milli insanlarla yönetiliyor.  Cübbesini giyip darbe yapan rektörler yok artık. Onun yerine bu memlekete ne yapabiliriz diye çalışıp gayret eden rektörler var. Artık bütün herkes inanılmaz bir şekilde koşturuyor. Çok çalışmalıyız çünkü biz 1.8 milyar Müslümanın ve dünyadaki mazlumların dayanağı olduk. Mazeret üreterek değil, elini taşın altına koyarak hareket etmeliyiz” dedi.

Çorum’da Valimizle, Belediye Başkanımızla, Milletvekillerimize, İl Başkanımızla muazzam bir sinerji yakalandığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “19.000’i aşkın öğrenciye ulaştık. Artık lisansüstü eğitim veriyoruz. Veteriner Fakültesi kurulmak üzere, Hukuk Fakültesi talep edildi hızla ilerliyor. Diş Hekimliği Fakültesi Allah’ın izniyle olacak.  Artık Hitit Üniversitesi, araştırma merkezleriyle, Teknokentiyle, eğitim birimleriyle, akreditasyonuyla, mesleki yeterlilik kurslarıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanımızın nitelikli ara eleman yetiştirme konusundaki söylemlerini hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilk olarak Meslek Yüksekokulu binasını yapıldığının altını çizerek “Kendi elektriğini üreten, kendi ısıtmasını sağlayan bir MYO kampüsü kuruldu. Hitit Üniversitesine yaklaşık 150 milyon dolarlık bir inşaat yatırımı yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlet. İnanılmaz bir katkı sağlıyor bize” ifadelerini kullandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube