Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2018 Salı

Öğrencilerimiz HUBİS’e “CEP”ten Giriyor!

Tamamen Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Üniversitemiz alt yapısı kullanılarak büyük bir özveri sonucunda hazırlanan Öğrenci Bilgi Sistemi (HUBİS), uzun bir süredir öğrencilerimize hizmet vermektedir. Yazılımı gerçekleştiren personelimiz, öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza daha iyi hizmet vermek adına, kendilerine ulaşan her türlü görüş ve önerileri azami ölçüde dikkate alarak, gerekli yenileme ve güncelleme çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmektedir. 

Sistem üzerinde yapılan son iyileştirme ve düzenlemelerle öğrencilerimizin sisteme hızlı giriş yapmaları, sistem üzerinden kayıtlarını gerçekleştirmeleri, ders anketlerini doldurmaları ve diğer öğrencilik hizmetlerini almaları mümkün hale gelmiştir. Sistemi kullananlar üzerine yapılan istatistiki verilere göre, öğrencilerimizin %87 gibi çok büyük bir kısmı, sisteme mobil telefonlar üzerinden giriş yapmaktadırlar. Öğrencilerimizin sisteme her türlü mobil cihazlar üzerinden diledikleri zaman ve mekânda sorunsuz bir şekilde girebilmeleri için çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da artarak devam edecektir. Şu anda öğrencilerimiz android ve IOS mobil yazılımlar üzerinden rahatlıkla sınav sonuçlarına ulaşabilmektedir.

HUBİS otomasyon sistemimize oldukça yoğun bir giriş söz konusu olup; sadece 01-12 Ocak 2018 tarihleri arasında 12 gün içerisinde sistemde 3.837.263 sayfa gösterimi ve günlük 30.000-40.000 arasında oturum açma gerçekleşmiştir. Sisteme erişim ve görüntüleme hızı yoğun zamanlarda ortalama 2,99 saniyede, sunucuların isteklere cevap verme süresi ise 0,33 saniye gibi çok kısa sürede gerçekleşmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube