Yayınlanma Tarihi: 06 Ağustos 2017 Pazar

Rektörümüz TRT Avaz “Panorama” Programına Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TRT Avaz’da her hafta yayınlanan, yapımcılığını Fikret Karakaya'nın, yönetmenliğini Ferhat Öztürk'ün yaptığı ve sunuculuğunu Mustafa Murat Bayram’ın üstlendiği “Panorama”  adlı programa konuk oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar, yaşanan gelişmeler, ileriye dönük projeksiyonlar ile yeni tamamlanan tercih döneminin ardından öğrencilere Üniversitemiz hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Yeni Eğitim Öğretim Yılında 20 Bin Öğrenciye Ulaşacağız”

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla toplam öğrenci sayımızın 20 bini bulacağını hedeflediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Öğrenci sayımızın artmasının yanında istihdam odaklı bölüm ve programlarla öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında iş imkânlarının yüksek olmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda ilimize, bölgemize ve ülkemize faydalı insanlar yetiştirmek en büyük amacımız.” diye konuştu.

Üniversitemiz hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz (BESYO), Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmüş olup böylece Üniversitemiz bünyesinde şu anda 9 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 8 Meslek Yüksekokulunu aynı zamanda 107 önlisans, 73 lisans ve 35 lisansüstü olmak üzere toplam 215 program barındırmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Üniversitemizin tercih edilme oranına ve buna ilişkin yorumda bulunan Rektörümüz “Son 3 yılda Üniversitemizin doluluk oranı %96’dır. Bu önemli bir gösterge. Çünkü her ilde bir üniversite varken ilimizde böylesi bir doluluk oranı çok önemli. Çorum, yaşaması güzel ve keyifli bir şehir. Öğrenciler de bu şekilde düşünüyor ki tercih oramızın yüksek olması bununla da ilgili diye düşünüyorum.” diye konuştu.  Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz öğrenci sayısındaki artışın yanında nitelliği de çok önemsediklerini ve bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyerek “OECD ortalamasına göre bir akademisyene 15-18 öğrenci düşüyor. Şu anda Üniversitemizde ise her 20-25 öğrenciye bir akademisyen düşüyor. Aynı zamanda 11 yaşında genç bir üniversite olmamıza rağmen Üniversitemizin sıralaması giderek her yıl artış gösteriyor. Üniversitemiz 2006’da kurulan üniversiteler arasında geçen yıl 8.ci iken şu anda 5.ci sırada. Bu hassasiyetle eğitim öğretim faaliyetlerimize devam ediyor ve böyle bir planlama dahilinde çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu. 

“Yeni Dönemde Yeni Bölümlerle Öğrenci Alımına Başlıyoruz”

2017 YGS ve LYS sonuçlarına göre, Üniversitemiz birimlerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Alkan,  Tıp Fakültesi başta olmak üzere Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Çocuk Gelişimi, Medya ve İletişim, Spor Yönetimi,  İş Sağlığı ve Güvenliği, Harita Kadastro, İç Mekan Tasarımı, Çevre ve Koruma, Mimari Dekoratif Sanatlar, Moda Tasarımı, Lojistik ve Laborant ve Veteriner Sağlık bölüm/programlarına ilk defa öğrenci alacaklarını açıkladı.

İlimizde yurt konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ederek “Üniversitemizde önemli sayıda öğrenci artışına paralel olarak Çorum KYK’nın da gerçekleştireceği yeni yatırımlar ve alınan tedbirler sayesinde Çorum’da yurt problemi bulunmamaktadır. Aynı zamanda Kampüsümüze yapılması planlanan KYK Yurdu da Türkiye’de ikinci olacak ancak kapasitesi 4000 kişilik en büyük yurt olarak yapılacak. Böylesi bir projeye imza atmak üzereyiz.”  diye konuştu.

“Üniversitemiz Her Alanda Gelişimini Hızla Devam Ettiriyor”

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, istihdam odaklı bölüm/programlarıyla, nitelikli 673 öğretim elemanı, 378 idari personeli, Tıp Fakültemiz, Hastanemiz, dünya çapındaki sportif faaliyetler, Merkez Laboratuvarımız (HÜBTUAM), Teknokentimiz, Antartktika’ya kadar gidebilen bir üniversite olmamız, yüksek doluluk oranımız, 14 farklı Araştırma ve Uygulama Merkezimiz, akreditasyonu, üniversite-sanayi işbirliği, uluslararası öğrenci ve çalışmaları ve bağımsız uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan sıralamalarda, Üniversitemizin her geçen yıl artış göstermesiyle önemli başarılara imza attığını belirterek Üniversitemizin şehrimizin gelişimine katkı sağlayan, şehirle her anlamda bütünleşmiş ve başarılarıyla söz edilen bir üniversite haline geldiğini vurguladı.

“Neden Hitit Üniversitesi?”

‘Neden Hitit Üniversitesi?’ sorusunu cevaplayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Çorum lokasyon olarak Ankara ve Samsun’a çok yakın bir mesafede. Yaşam kolaylığı ile Çorum benzer büyüklükteki illere fark oluşturan bir şehir. Şehirdeki insanlar, öğrencileri kendi evlatları gibi görüyor. Bunlar ufak ama önemli ayrıntılar.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere yeni bölüm açılırken istihdam odaklı olmasına özen gösterdiklerine ve mezuniyet sonrasında kolay iş bulmaları için çalışmaların yapıldığını belirten Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi, öğrencilerimizin konaklama konusunda problemi olmayan nadir üniversitelerden biri.” diyerek “Eğitimdeki en önemli unsur, öğretim elemanı ve altyapıdır. Öğretim elemanlarımızın kendilerini yetiştirmeleri için gücümüz yettiği kadar destek veriyoruz. Eğitim için gerekli bütün altyapıyı sağlıyoruz. 7/24 internet üzerinden kütüphane imkanı, tüm mekanlarımızda WiFi olanağı, ihtiyacı olan öğrencilerimize yemek bursu, öğrencilerimize yarı zamanlı çalışma fırsatı ve staj imkanı sunuyoruz. Bunların yanı sıra çift anadal programı, HİTİTSEM’deki yabancı uyruklu öğretim elemanlarımızla İngilizce öğrenme fırsatı sunuyoruz. Sosyal ve sportif faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimize muazzam bir spor tesisi de kazandırdık. Bunlara ek olarak Üniversitemiz Kuzey Kampüsü, yeşil kampüs olarak belgelendirmek amacıyla hızla çalışmalarına devam etmektedir. Kendi ekmeğini, doğalgazdan elektriğini üreten nadir üniversitelerden biri olma yolunda ilerlemekte.” dedi.

“Üniversitemiz AR-GE, Teknoloji ve Bilimle İç İçe” 

Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin ürettikleri bilim ve teknoloji ile ölçüldüğünü ifade ederek bu çerçevede de Ar-Ge yatırımlarının son derece önemli olduğunu ve ülkelerin kendi teknolojilerini üretmesinde ve ihraç etmesinde Ar-Ge yatırımlarının büyük bir rol üstlendiğini belirtti. 

Üniversite-sanayi iş birliği noktasında Teknokentlerin bir köprü vazifesi üstlendiğini ifade eden Prof. Dr. Alkan, üniversitelerdeki bilgi birikiminin sanayiye aktarılması, birbirine benzer şirketlerin bir araya getirilerek sinerji oluşturulması, Ar-Ge tabanlı çalışmaların yapılmasıyla birlikte firmaların ulusal/uluslararası alanda rekabet gücünün arttırılması ve Ar-Ge odaklı, yüksek kaliteli/nitelikli teknik insanların istihdamı konularında da Teknokentlerin son derece önemli bir rol oynadığını vurguladı. Bu kapsamda Teknokentimizin ilimizde çok önemli bir işleve sahip olduğunu, bir sanayi şehri olan Çorum ilimiz başta olmak üzere ülkemizin her ilinden gelmek isteyen firmalara açık olduğunu ifade eden Rektörümüz, “Teknokentimiz, katma değeri yüksek ve nitelikli Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor.” diye konuştu. 

“Uluslararası Çalışmaları Önemsiyoruz”

“Uluslararasılaşma çalışmalara büyük önem veriyoruz. Dünyaya entegre bir üniversite olma  hedefiyle çıktığımız yolda, sayıları her geçen gün artmakta olan toplam 146 uluslararası anlaşma ile dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip, evrensel bir eğitim kurumu olabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. 66 üniversite ile uluslararası ikili iş birliği, 52 üniversite ile Mevlana, 28 üniversite ile Erasmus+ ve 82 üniversite ile Farabi Anlaşmasıyla her yıl öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizi yurtdışına göndermekteyiz.” açıklamasında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  bunlara ek olarak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı için 62 ülkeden toplam 2351 başvuru yapıldığını ve 3 farklı kıtadan yeni başvurularla birlikte yaklaşık 350 uluslararası öğrencimizin eğitim öğretimlerine başlayacaklarını kaydetti.

Ulusal ve uluslararası şampiyonalara ev sahipliğini yaptığımızı dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  Ekim 2016’da 30’a yakın ülkeden 400’e yakın sporcunun yer aldığı “12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası”na ve geçtiğimiz Temmuz 2017 tarihinde 500’ün üzerinde spor insanının katıldığı “11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonasına (Futsal’2017)” ev sahipliği yaptığımızı ifade ederek yapılan bu tür çalışmalarla “Bir Dünya Üniversitesi” misyonunu hakkıyla taşımaya çalıştıklarını vurguladı. 

“Sosyal Faaliyetleri Destekliyoruz”

Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında öğrencilerimizin sosyal hayatlarının da önem taşıdığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemiz eğitim öğretim faaliyetlerini en imkanlar içerisinde öğrencilerimize sunarken sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle kendilerini geliştirmelerini sağlayabilecek tüm faaliyetler olabildiğince desteklenmekte ve Üniversitemiz genelinde yaygınlaştırılmaktadır.  Öğrencilerimizin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini amaçlayan Üniversitemizde, öğrencilerin ilgi alanlarına göre hemen hemen her konuda mevcut olan 89 aktif öğrenci kulübü ile gerek öğrenci projeleri ve teknik geziler düzenlenmektedir.” dedi.

“Yeni Öğrencilerimizi Hitit Üniversitesi Ailesine Bekliyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Yeni Eğitim Öğretim Yılı’nda bizleri tercih eden öğrencilerimize şimdiden Hitit Üniversitesi Ailesi olarak hoş geldiniz diyor öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversite hayatlarını başarıyla ve doyasıya geçirmelerini temenni ediyorum.” diyerek “Üniversite olarak amacımız, hep beraber, omuz omuza Üniversitemizi en iyi yere getirmek. Bu yolda emek veren herkese tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube