Yayınlanma Tarihi: 02 Ağustos 2017 Çarşamba

Üniversitemizde Çorum Valimiz ve Milletvekilimiz Basın Açıklaması Yaptı

Çorum Valisi Necmettin Kılıç ve AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın makamında basın açıklamasında bulundular.

Basın açıklamasında, yeni kayıt dönemi öncesi Üniversitemize dair gelişme, proje ve ileri dönük projeksiyonlar ele alınarak Çorum genelinde Üniversitemizin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

İlk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, tercih döneminin yeni tamamlanmasıyla birlikte Üniversitemizde nicel olarak büyük bir artış beklediklerini ifade ederek sadece nicelliğin değil, aynı zamanda nitel artışın da büyük bir ivmeyle gerçekleştiğini ve fiziki anlamda da büyük bir gelişim gösterdiklerine değindi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Yeni Eğitim Öğretim Yılında 20 Bin Öğrenciye Ulaşacağız”

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla toplam öğrenci sayımızın 20 bini bulacağını hedeflediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrenci sayımızın artmasının yanında istihdam odaklı bölüm ve programlarla öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında iş imkânlarının yüksek olmasını çok önemsediklerini dile getirerek aynı zamanda amaçlarının ilimize, bölgemize ve ülkemize faydalı insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Üniversite çalışma ve gelişmelerine dönük değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Alkan, “OECD ortalamasına göre bir akademisyene 15-18 öğrenci düşüyor. Şu anda Üniversitemizde ise her 20-25 öğrenciye bir akademisyen düşüyor. Bu hassasiyetle eğitim öğretim faaliyetlerimize devam ediyor ve böyle bir planlama dahilinde çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu. 

“Üniversitemiz Her Alanda Gelişimini Devam Ettiriyor”

Fakültelerimizde gerçekleşen farklıklara dair bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz (BESYO) Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmüş olup böylece toplamda 9 fakültemizi bünyemize topladık. Bir yıl sonra Güzel Sanatlar Fakültemizin Resim ve Müzik bölümleri ile Gazetecilik ve Habercilik bölümümüze öğrencilerimizi, Turizm Fakültemize ise bu sene ilk öğretim üyemizi almış olacağız.  Bunlara ek olarak son 3 yılda Üniversitemizin doluluk oranı %96’dır. Bu önemli bir gösterge. Çünkü her ilde bir üniversite varken ilimizde böylesi bir doluluk oranı çok önemli. Çorum, yaşaması güzel ve keyifli bir şehir. Öğrenciler de bu şekilde düşünüyor ki tercih oramızın yüksek olması bununla da ilintili diye düşünüyorum. Aynı zamanda Kampüsümüze yapılması planlanan KYK Yurdu da Türkiye’de ikinci olacak ancak kapasite olarak 4000 kişilik en büyük yurt olacak. Böylesi bir projeye imza atmak üzereyiz.”  diye konuştu. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kısa süre önce yaptığı konuşmasında “Bizim için en önemli kırılma noktası, ilim ve bilimi bıraktığımız andır.” söyleşinin önemini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Tekrar eski halimize gelmek istiyorsak ilim ve bilimi bir arada yürütmeliyiz.” diye konuşarak gelişmişlik düzeyinin eğitim ve öğretimle doğru orantılı olduğunu sözlerine ekledi.

Bunlara ek olarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “11 yaşında genç bir üniversite olmamıza rağmen Üniversitemizin sıralaması giderek her yıl artış gösteriyor. Üniversitemiz 2006’da kurulan üniversiteler arasında geçen yıl 8.ci iken şu anda 5.ci sırada. Zamanında Kampüsü olmayan Türkiye’de tek Üniversite bizdik. Bugün ise Tıp Fakültemiz, Hastanemiz, dünya çapındaki sportif faaliyetleri, Merkez Laboratuvarımız (HÜBTUAM), Teknokentimiz, Antartktika’ya kadar gidebilen bir üniversite olmamız, doluluk oranımız  ve akreditasyonuyla Üniversitemiz adından söz ettirmeye başladı. Bu çok büyük bir onur ve mutluluk kaynağı. Bu yolda bizlere eşlik eden, maddi ve manevi destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel gelişmeler hepimizin ortak çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir tablodur.” 

“Hitit Üniversitesi Çorum’un Çok Önemli Bir Değeridir”

Son olarak Rektörümüz konuşmasında, “Cumhurbaşkanımızın ana amaçlarından biri de eğitim faaliyetlerinin yanında üçüncü kuşak anlayışıyla birlikte bulunduğu ile, bölgeye, ülkeye ve dünyaya katkı sağlaması idi. Bizler de bu bakış açısıyla hareket ediyor ve çalışıyoruz. Hitit Üniversitesi Çorum’un çok önemli bir değeridir. Amacımız hep beraber omuz omuza Üniversitemiz en iyi yere getirmek. Bu yolda emek veren herkese tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” ifadelerinde bulundu.

Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan açıklamasında “Rektörümüz yapmış olduğu çalışmalarla, göreve gelmiş olduğu günden beri Üniversitemize 7 yıllık değil, 14 yıllık bir çalışma yapmış durumda. Kampüs sorununu aşan ve Üniversitemizin hem nicelik hem de nitel olarak artışını sağlayan kendisidir. Şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalardan kendisini dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Üniversiteleri önemsediklerini belirterek bir ilin gelişmesi ve atılımlar yapmasında üniversitelerin lokomotif görevi üstelendiğini belirten Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, toplumun bütün kesimleri bir olduğunda daha başarılı çalışmalara imza atıldığını ve bu anlamda Çorum’da güzel bir birliktelik sağlandığına dikkat çekti.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan: “Kuzey Kampüsümüze Cami İnşaa Edilecek”

Kuzey Kampüs içerisine bir cami inşa edileceğini açıklayan Milletvekili Ceylan, 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan caminin külliye konseptinde olacağını ifade etti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda üzerinde durduğu konulardan birinin de her üniversiteye bir caminin yapılmasını ifade ettiklerini dile getiren Çorum Milletvekili Ceylan,  Üniversitemizde de bir cami yapılacağını, sadece bir cami değil, bunun Osmanlı dönemindeki anlayışla bir yaşam alanı oluşturacaklarını, 1500 erkek, 500 kız öğrencinin kapalı alanda ibadet edebileceği 2000 kişilik ve açık alanla birlikte toplamda 4000 kişilik bir cami inşaatına başlanacağını açıkladı.  

“Tıp Fakültesi, Verimli Bir Üniversite Olmanın Başında Geliyor”

Üniversitemizin doluluk oranının dikkate değer büyük bir gelişme olduğunu ifade eden Ceylan, Çorum’da bu yıl Tıp Fakültesi öğrencilerimizin öğrenimlerine başlamalarının çok büyük heyecanını yaşadıklarını, buna ek olarak ilçelerimizde aynı gelişmelerin yaşandığını belirterek Bayat ve Kargı’da da bu yıl eğitim öğretime başlanılmasının ilimiz için büyük bir kazanç olduğunu dile getirdi.

Çorum Milletvekili Ceylan açıklamasına şöyle devam etti: “Verimli bir üniversite olmanın başında Tıp Fakültesi geliyor. Bu yıl Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, 100’ün üzerinde öğretim elemanıyla eğitim öğretimlerine başlayacaklar.  Yeni yapılan hastaneyi Sağlık Bakanlığı ve üniversitemiz ortak kullanacak. Hastanemizin afiliasyon içerisinde Tıp Fakültemizle çalışmasını önemsiyoruz. Hastanemiz bölgede sayılı hastanelerden biri. Yeni fiziki alana taşınan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 500 milyon TL maliyetli büyük bir yatırım. Yeni hastaneye taşınma işlemleri bir program dahilinde hassasiyetle devam ediyor.”  

Ceylan son olarak açıklamasında “Üniversitemizde Hukuk, Eczacılık ve Diş Fakültesini açmak için girişimlerde bulunduk, Çorum Türkiye’deki üniversitelerle yarışıyor. Çalışmalarınan dolayı Rektörümüzü tebrik ediyorum.”  diye konuştu.

Çorum Valisi Necmettin Kılıç: “2017 Yılı Çorum’un Altın Yılıdır”

Çorum Valisi Necmettin Kılıç ise açıklamasında Çorum’un 2017 yılında altın çağını yaşadığını, Çorum’da bürokrasi ve siyaset birbiriyle uyum içerisinde çalışmasının meyvelerini aldıklarını dile getirerek “2016 yılında Çorum’daki projelerin toplam tutarı 1 milyar 200 milyon lira iken 2017 yılında bu rakam 3 milyar 700 milyon liraya yükseldi. Çorum’u yukarı taşıyan birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını önemsiyoruz. 2017 yılı Çorum için altın yıldır. Yıl bittiğinde neler yapıldığını paylaşacağız. 2017 yılında Çorum yüzde 120 oranında atak yaptı” diye konuştu.

“Kampüs İçerisine Öğrenci Yurdu Yapacağız”

Türkiye’de ilk defa bir ilin üniversite ile beraber 2023 hedeflerine yürüyecek stratejik plan yaptığının altını çizen Vali Kılıç, “Stratejik plan tamamlandı. Eylem planına geçeceğiz. Üniversite ile şehir ilişkisinin güzel bir örneğini Çorum’da gerçekleştiriyoruz. Kampüs içerisinde kurulacak olan öğrenci yurdunu önemsiyoruz. Eğer kampüste 4 yıldızlı otel seviyesinde yurtlar yaptığımızda öğrenciler konfora kavuşacak nakliye parası vermediği için kredi kendisine de yetecek. Hitit Üniversitesinin markalaşmasına katkıda bulunacak. Bu çalışmada sona gelindi. Güzel gelişmeler oluyor, olmaya devam edecek. Tüm potansiyeller tespit edildi. Bu potansiyelin nasıl değerlendirileceği konusunda da yol haritası çıkacak. Sağlıkta bölgenin lideri olmamıza çok az kaldı. Yakın gelecekte sağlıkla ilgili müjdeleri duyacağız” ifadelerini kullandı.

Alt yapı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Kılıç, “Çorum şu anda fark edilen bir il. Bu fark edilme yakında örnek gösterilmeye dönüşür. 2017 yılı hayırlı başladı, hayırla devam ediyor, inşallah bu şekilde bitecek. Birliğimizin devam etmesini diliyoruz.” diye konuşarak Rektörümüze şimdiye kadar yapmış olduğu tüm çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube