Yayınlanma Tarihi: 01 Ağustos 2017 Salı

HİTÜ Yeşil Kampüs İçin Çalışıyor

Üniversitemiz, çevrenin korunması konusunda gereken koşul ve kaynakların eksiksiz olarak temin edilip sağlanması için çalışmalar yapılmasını hedef ve ilke olarak benimsemektedir.

Bu bağlamda çevre kirliliğinin önlenmesi, enerji ve doğal kaynak yönetiminin iyileştirilmesi, geri dönüşüm, aydınlatma ve ısıtma gibi alanlarda gerçekleştirdiği uygulamalarla rol model olmaya gayret eden Üniversitemiz, yapmış olduğu çalışma ve yatırımlarla hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu konuda devam eden uygulamalar arasında trijenerasyon sistemi ile enerjimizi kendimizin üretiyor olması, kampüs ve binaların temizlenmesinde günümüz teknolojisine uygun yol süpürme ve zemin temizleme makinelerinin kullanılması, atık yönetimi kapsamında geri dönüşümü sağlanacak kağıt ve ambalaj çöpler için kağıt toplama kutularının kullanılması, çatı ve yağmur sularının ayrı bir hatla toplanması ve tehlikeli atıklar için gerekli prosedürlerin sağlanması sayılabilir.

Çevre Duyarlılığına ve Enerji Verimliliğine Verdiğimiz Önem Büyük

Enerji verimliliğinde kamu üniversitelerine örnek olacak bir projeye imza atan Üniversitemiz, kamu üniversiteleri arasında ilk kez Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu kampüsünde hayata geçirilen trijenerasyon sistemi sayesinde doğalgazdan elektrik enerjisi üretimine başladı. Sistem sayesinde üniversite hem Meslek Yüksekokulu kampüsünün ihtiyacı olan elektrik enerjisini üretirken hem de atık gaz ile de ısıtma ve soğutma ihtiyacını da sistemden karşılıyor. Enerji kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına olanak sağlayan sistem kendi kendini 4 yılda amorti ederken bir yılda yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanmasına katkıda bulundu.

Ayrıca Yeşil Kampüs Projesi kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üniversitemiz, kampüs temizliğinde kullanılmak üzere bir adet Vakumlu Yol Süpürme Makinesi ve binalarımızın iç temizliğinde yararlanılmak üzere toplamda altı adet Zemin Temizleme Otomatını araç envanterine ekledi. Yol, pist ve ray süpürme makineleri üretme noktasında Türkiye’nin en iyi firmaları arasında yer alan Erdemli Makine’dne temin edilen Vakumlu Yol Süpürme Makinesi Yaklaşık 2000 mm süpürme genişliği ve 20000 m²’lik temizlik kapasitesiyle 10 kişinin bir gün içerisinde yapacağı işi 4 saat gibi bir sürede tamamlamasıyla insan gücünün verimli kullanılması ve zaman tasarrufu noktasında önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu doğrultuda Üniversitemiz, başta ülke ekonomisi ve doğasına katkı sağlamak olmak üzere tüm personeline ve öğrencilerine, daha iyi hizmet vermek, çevresel farkındalık oluşturmak ve çevre duyarlılığı konusunda öncülük etmek adına bu ve benzeri yatırımlar yapmaya devam edecektir. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube