Yayınlanma Tarihi: 06 Temmuz 2017 Perşembe

Uzaktan Eğitimin Başarısı Artmaya Devam Ediyor

Zaman ve mekândan bağımsız, öğrenci merkezli olarak öğretim faaliyetlerinin bilgisayar, internet vb. teknolojik imkânlardan yararlanılarak yürütüldüğü Uzaktan Eğitime dünyada ve Türkiye’de verilen önem giderek artmaktadır. Uzaktan Eğitim öğrencilere, internet erişiminin olduğu her yerden istedikleri zaman metin, video ve ses formatındaki ders materyallerine erişip çıktılarını alıp videoları defalarca izleyerek ders çalışma imkânı sunmaktadır.

Ülkemizdeki Uzaktan Eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmak ve daha çok kişinin eğitim fırsatından yararlanması amacıyla 20 Nisan 2013 tarihli YÖK Genel Kurulu toplantısında Hitit Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinin (HUZEM) kurulması onaylanmış, 18 Haziran 2013 tarihli ve 28681 sayılı Resmî Gazetede, HUZEM Yönetmeliği yayınlanmıştır. 2013-2014 Akademik Yılı ile birlikte Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına ait Türk Dili I - II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - II zorunlu ortak derslerinin HUZEM bünyesinde uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmesi uygulamasına gidilmiştir. Ayrıca HUZEM bünyesinde kamu kuruluşları ile yapılan protokoller kapsamında Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitimi gibi çeşitli sertifika programları da yapılmaktadır.

HUZEM’in 2013 yılında kurulmasıyla birlikte günümüze kadar toplam 17 bin 530 öğrenci 49 bin 620 uzaktan eğitim dersi almıştır. 2016-2017 Güz ve Bahar dönemlerinde yaklaşık 5 bin 600 civarında öğrencinin Örgün ve Uzaktan Eğitim olarak aldığı 15 bin ders kaydı ve başarı durumları dikkate alındığında, Uzaktan Eğitim derslerinde başarının yaklaşık %10 daha fazla olduğu ve öğrencinin performansına olumlu yönde yansıdığı görülmüştür.



Uzaktan Eğitim Merkezini ziyaret eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uzaktan eğitime verdiği önemin altını çizerek “İletişim imkânlarının oldukça hızlı geliştiği çağımızda insanlık bu imkânları, sadece haberleşmede değil, aynı zamanda bilginin elde edilmesi ve paylaşımında da kullanmaktadır. Dünyada uzaktan eğitim yoluyla milyonlarca insan; ön lisanstan lisansa, yüksek lisanstan doktoraya eğitim almakta ve her gün yeni programlar açılarak hızla büyümektedir. Üniversitemizde de uzaktan eğitim çalışmaları hızla devam etmekte olup ileriki yıllarda sadece ortak derslerde değil, özellikle yüksek lisans, lisans ve ön lisans düzeyinde yeni programlarla sertifika programlarının açılması konusunda önemli çalışmalar yapılmaktadır.” diye konuştu.                                                                  

HUZEM

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube