Yayınlanma Tarihi: 05 Temmuz 2017 Çarşamba

Rektörümüz BESYO Yetenek Sınav Salonlarına Ziyarette Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulumuzun (BESYO) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yetenek Sınavları’nın yapıldığı spor salonlarını ziyaret etti.

İlk olarak Tevfik Kış Spor Salonunda, ardından Üniversitemiz BESYO Spor Salonu ve son olarak TOKİ Spor Salonunda incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yetenek sınavlarını izleyerek öğretim elemanlarından bilgi aldı.

Yüksek oranda tercih edilen bir üniversite olduklarını belirterek Üniversitemize talebin her geçen yıl arttığını ve BESYO’nun da öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü aktaran Prof. Dr. Alkan,  bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu’na (BESYO) 478’i bayan 1904’ü erkek olmak üzere toplamda 2 bin 382 adayın başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrencilerden gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Gerek akademik kadromuz gerekse eğitim kalitemiz sayesinde gençlerimizden yoğun ilgi görüyoruz. Ayrıca BESYO’muz tarafından düzenlenen Üniversiteler Uluslararası Güreş Şampiyonası, Avrupa Futsal Şampiyonası gibi küresel çaplı organizasyonlarımız da gençlerin Üniversitemizi tercih etmesinde etkili oluyor.  Üniversitemiz artık kabuğunu kırdı ve Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerini aldı.” 

Toplam 9 kategoride seçmelere katılan adayların belirlenen kriterler çerçevesinde yeteneklerini sergilediklerini; sınavların sağlıklı, disiplinli ve şeffaflık ilkesiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yetenek sınavlarına giren öğrencilere ve antrenörlere başarılar dileyerek sınavların sorunsuz bir şekilde devam etmesinden dolayı memnun olduğunu kaydetti. 

Bunlara ek olarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 9 Temmuz’da başlayacak olan “11. Avrupa Futsal Şampiyonası”nın yapılacağı salonlarda da incelemelerde bulunarak öğretim elemanlarından konu hakkında bilgi aldı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube