Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2017 Pazartesi

“İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” Proje Ekibinden Rektörümüze Teşekkür Ziyareti

“İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” Proje Ekibi, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin, Sektörel Araştırma Koordinatörü Doç Dr. İsmail Yıldırım, Mali Koordinatör Öğr. Gör. İbrahim Murat Ozulu ve Proje İdari Sekreteri Emine Şahin yer aldı.

Türkiye’de kayıtlı istihdam düzeyini yükseltmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki II” Hibe Çağrısı kapsamında 1 Temmuz 2016 - 30 Haziran 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz tarafından yürütülen  “İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projesinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından Proje Ekibi tarafından proje kapsamında hazırlanan araştırma yayın ve raporları Rektörümüz ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a sunuldu.

Ziyarette Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin şunları ifade etti: “Proje kapsamında gerçekleştirilen birçok faaliyet aracılığıyla yerel düzeyde üretken ve sürdürülebilir istihdamın sağlanması, kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi amacıyla işçi-işveren-kamu-sivil toplum-üniversite gibi çok taraflı katılımla gerçekleştirilen bu projenin ilimizdeki sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde ortak hareket edebilme yeteneğine önemli katkılar sağladığını düşünüyoruz. Bu projenin ilimizdeki tüm sosyal politika sorunlarının çözümünde yapılacak projelere, araştırma ve uygulamalara zemin oluşturduğu kanaatindeyiz. Teknik olarak 1 yıllık uygulama süresine sahip olan projenin ilgili tüm paydaşlarca sahiplenilmesi, somut ve etkin iş birlikleri ve faaliyet çeşitliliği projenin sözleşme yönetici makamı ÇSGB AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından en iyi uygulama örneği olarak gösterilmesini sağlamıştır. Projemizin ulusal anlamdaki bu başarısını yoğun bir çalışmaya ve çok değerli katkılara borçluyuz. Projenin hazırlanması, gönderilmesi ve yürütülmesi gibi tüm süreçlerinde yer alarak her türlü katkıyı sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ediyoruz.”

Her türlü projeye ve çalışmaya destek vermeye özen gösterdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversite olarak sadece eğitsel faaliyetlerimizi öğrencilerimize aktarmakla değil, özellikle bulunduğumuz Çorum ili başta olmak üzere, bölgemize ve ülkemize faydalı olacak iyi modeller elde etmek üzere çalışmalar gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. “İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi” de onlardan sadece biri.” diyerek değerlendirdi. Yetişmiş insan gücüne dikkat çekerek bu doğrultuda üniversitelerin büyük önem arz ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversite olarak bizlere düşen görev; ilimize, bölgemize, Türkiye’ye ve dünyaya yön veren projelerle hareket etmemiz ve anılmamız gerekiyor” diyerek projenin mimarları olan proje ekibine ve emek veren herkese teşekkür etti. 

“İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” Projesi Faaliyet Bültenine ulaşmak için tıklayınız. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube