Yayınlanma Tarihi: 02 Temmuz 2017 Pazar

İskilip MYO’ya Aşçılık Programı

Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu bünyesinde Aşçılık Programı  açılmasına ilişkin YÖK’e yaptığımız teklif, Yükseköğretim Yürütme  Kurulu’nun 14.06.2017 tarihli toplantısında incelenerek uygun görülmüştür. 

 Aşçılık Programı otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb.  yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını  uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, yurt içi ve yurt dışı yiyecek içecek işletmelerinde aranan insan gücü yetiştirmesi sebebi ile önem teşkil etmektedir. Öğrenciler, öğrenimleri boyunca ikram hizmetleri alanının temel ilkelerini ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrayacak, alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini, ikram hizmetleri işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu sahip bir eğitim programı ile yetiştirileceklerdir. 

Kariyer İmkânları

Aşçılık Programı’ndan mezun olanlar “Aşçı” unvanını kazanarak turistik belgeli işletmelerde görev yapabileceklerdir. Restoranlarda, yemek fabrikalarında, uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında çalışma alanı bulabilirler. Ayrıca aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi gibi rütbelerle araştırma şefi, mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi gibi adlar altında da topluma hizmet sunabilmektedirler.

2011 yılında İlimiz İskilip İlçesinde bulunan İskilip MYO’da 4 program bulunurken, yeni programlarla birlikte şu an 15 programa ulaşılmış durumdadır. Üniversitemiz geneline bakıldığında ise, 2011 yılında meslek yüksekokullarında toplam 52 program bulunurken bugün program sayısı %93’lük artışla 101’e ulaşmış durumdadır. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube