Yayınlanma Tarihi: 17 Temmuz 2017 Pazartesi

11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası gerçekleştirilen kapanış seremonisiyle sona erdi.  

Şampiyonanın kapanış törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Yarımcısı Zeki Gül, EUSA Onursal Başkanı Alberto Gualtieri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, sporcu, hakem, antrenör ve teknik delegeden oluşan yaklaşık 400 uluslararası spor adamı, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve sporseverler katıldı. 

Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Artık Hitit Üniversitesi kabuğunu kırmış, uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip bir üniversite olarak yerini aldı” diyerek spor organizasyonları herkesi ortak paydada buluşturan çok az unsurlardan bir tanesi olduğunu ifade etti. Bu etkinliklerin mutfağında çok uzun süren çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, geçtiğimiz sene 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası, bu sene 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası ve gelecek yıl için de Hitit Üniversitesinin başka bir etkinlikle benzer organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğine yürekten inandığını vurgulayarak salonların hazırlanmasındaki katkılarından dolayı Çorum Valisine, Çorum Belediye Başkanına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüne ve etkinliğin düzenlenmesindeki çalışmalarından dolayı BESYO öğretim elemanları ile emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Şampiyonanın kapanış konuşması da EUSA Onursal Başkanı Alberto Gualtieri tarafından gerçekleştirildi.

Tören kapsamında dereceye giren takımlara madalya ve kupa takdimi Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Yarımcısı Zeki Gül, EUSA Onursal Başkanı Alberto Gualtieri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer tarafından yapıldı.

11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın yaptığı kapanış anonsunun ardından sona erdi.

Şampiyonada derece giren takımlar ise şu şekilde:

Kadınlar Kategorisinde:

1)Moscow Polytechnical University (Rusya Federasyonu)

2)University of Zagreb (Hırvatistan)

3)University of Munster (Almanya)

Erkekler Kategorisinde:

1)University of Beira Interior (Portekiz)

2)Ivane Javakhishvili Tbilisi State University (Gürcistan)

3)University of Porto (Portekiz)



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube