Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2017 Çarşamba

Rektörümüz HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2017-Yaz Dönemi Etkinliklerini Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesinin etkinliklerini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Yapılan program kapsamında Üniversitemizin en genç öğrencileriyle sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri faaliyetlerden keyif aldıklarını görebilmenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek “Amacımız sizlerin içindeki bilimsel merakı ortaya çıkarmak, sizlere daha erken yaşlarda üniversite ile tanıştırmak ve yaz aylarına daha farklı bir aktivite ile renk katabilmekti. Sizlerden aldığımız geri dönüşle bizler için çok önemli” dedi.

Üniversitelerin çok önemli kurumlar olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversitesi gelişmeyen hiçbir ülke yok ki gelişmiş olsun. Üniversiteleri ile ülkelerin gelişmişlikleri birbirine oldukça benzer. Üniversitelerdeki gelişmeler her ülke için çok önemli ve artık üniversiteler sadece ülkeleriyle değil dünyada da gelişmenin ana lokomotifleri olmuş durumda” diyerek genç öğrencilerimizin iyi bir üniversitede iyi bir eğitim almaları gerektiğini ve dünya çapında insanlar olunması gerektiğinin altını çizdi. Bu noktada çok çalışmanın önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sosyal hayatın, çocukluğun da en güzel şekilde yaşanması gerektiğini söyleyerek her şeyin dengeli olması gerekliliğine vurgu yaptı.

Yabancı dil öğrenimine de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, teknolojinin en iyi şekilde değerlendirilmesinin altını çizerek tüm öğrencilere verimli, keyifli ve güzel zaman geçirmeleri temennisinde bulundu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube