Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2017 Cuma

BESYO Özel Yetenek Sınavına Yoğun Başvuru Gerçekleşti

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz (BESYO) bünyesinde yer alan Antrenörlük Eğitimi (Normal ve İkinci Öğretim), Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği (Normal ve İkinci Öğretim) programlarına bu yıl için belirlenmiş olan 290 kontenjanına Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımına yönelik online olarak yapılan başvuru süresi sona ermiş ve adı geçen programlarımıza yoğun bir talep gerçekleşmiştir. Başvuruya esas olacak taban puan YGS sınavındaki herhangi bir puan türü için geçen yıl 150 ve üstü iken, bu yıl 220 belirlenmiş ve taban puanın üzerinde Atletizm, Güreş, Artistik Jimnastik, Yüzme, Badminton, Basketbol, Hentbol, Futbol ve Voleybol olmak üzere 9 branşta toplam 2383 aday özel yetenek sınavına katılmak için başvuruda bulunmuştur.

BESYO 2017 yılı Özel Yetenek Sınavı 03-07 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak olup, Özel Yetenek Sınavı Parkurları ve Özel Yetenek Koordinasyon Parkuru bilgileri BESYO web sayfasında detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Özel Yetenek Sınavına katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü