Yayınlanma Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma

Kimya Doktora Programı Açılmasına YÖK’ten Onay

Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Kimya Anabilim dalında Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak Kimya Doktora Programı açılması konusunda, YÖK’e yapmış olduğumuz teklifimiz 07.06.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında kabul edilmiştir. 

Kimya anabilim dalı tezli yüksek lisans programı 2011’de açılmış olup halen 37 öğrenci yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Kimya Doktora Programı ile mevcut lisans ve yüksek lisans Programının temel ihtiyaçlarından biri olan araştırma görevlilerinin kariyer yapma sorununa da çözüm olacaktır. Gerek mevcut araştırma görevlilerimizin gerekse yeni katılacak gençlerin büyük bir özveriyle çevre üniversitelerde yürütmeye çalıştıkları akademik kariyer yapma çalışmalarını kendi üniversitelerinde yapma imkânı sağlamış olacaktır. Üniversitemiz bünyesindeki öğretim üyelerimizin yürütmekte olduğu proje ve özgün çalışmalara katılmak suretiyle üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalara büyük bir ivme kazandıracaktır. Genç bir üniversite olarak sürekli ilerleyen Hitit Üniversitesi’nin akademik kadrosunun güçlendirilmesinde önemli bir fonksiyon icra edecektir. 



Üniversitemiz bünyesinde Kimya Doktora programı ile birlikte 24 yüksek lisans, 8 doktora olmak üzere toplam da 32 lisansüstü program sayısına ulaşılmıştır. Söz konusu programımıza bu yıl ilk öğrenci alımı için çalışmalarımız devam etmektedir.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube