Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2017 Pazar

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü Rektörümüzü Ziyaret Etti

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Bankası Ticari Bankacılık Müdürü Ali Bakdur ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selçuk Kendirli, Yrd. Doç. Dr. İlker Sakınç ve Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı ile Doç. Dr. İsmail Yıldırım’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Türkiye’de katılım bankacılığı alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Üniversitemizin bu alanda yaptığı projeleri takip ettiklerini ifade etti. Üniversitemiz ile ortak çalışmalar yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını da dile getiren Genel Müdür Göktaş,  Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a başarılar diledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Bankacılık ve Finans Bölümünün 3 yıl önce öğrenci alımına başlamış olmasına rağmen kısa zamanda çok başarılı faaliyetler yaptığını ifade ederek ders içeriği konusu başta olmak üzere günümüz bankacılık ve finans alanında ihtiyaç duyulan ve sektörün taleplerine uygun öğrenci yetiştirmek üzere tüm çalışmaların özenle gerçekleştirildiğini belirtti. 

Yürütülen faaliyetlerin başında 2015 yılında Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Katılım Bankacılığında Yeni Ufuklar” isimli panel olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bölüm bünyesinde “Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans Eğitimi”nin verildiğine dikkat çekerek İslami Bankacılık (Katılım Bankacılığı) konusunun seçmeli ders olarak verildiğini ifade etti. Aynı zamanda Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile birlikte öğrencilerimize bu alanda ilk defa uygulandığı bilinen 20 saatlik Sertifikalı Katılım Bankacılığı eğitimlerinin düzenlendiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, başarılı olan öğrencilerimize Hitit Üniversitesi ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından sertifika verildiğinin alını çizdi. 

Üniversitemizin 2016 yılında 19. Finans Sempozyumunu da ev sahipliği yaptığına da sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İİBF Bankacılık ve Finans Bölümümüz ve Üniversitemizin Meslek Yüksekokullarında yer alan ilgili bölümlerimizde İslami Bankacılık ve finansın her alanında çalışmaların yapıldığını vurgulayarak ziyaretlerinden dolayı Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube