Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2017 Çarşamba

Üniversitemiz ve TSF Arasında İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) arasında ilişkileri geliştirmeyi ve karşılıklı olarak iş birliğini teşvik etmek amacını kapsayan ikili iş birliği protokolü imzalandı.  

Bu protokol kapsamında; Üniversitemiz ve Türkiye Satranç Federasyonu, satranç sporunun tanıtımı, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için iş birliği içinde öğrenci ve öğretim elemanlarından ilgi duyanlara satranç eğitimi sağlaması konusunda karşılıklı yardımlaşmayı ve tarafların temsilcilerine satranç ile ilgili faaliyetlerin yürütülebilmesini amaçlamaktadır.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizde her geçen gün yeni bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bugün burada imzalanan protokolün de Üniversitemizde yaklaşık 19 bine ulaşan öğrencisine sadece eğitim alanında değil, bu protokolün aynı zamanda öğrencilerin sosyal aktivitelerine katkı sunmak adına olumlu gelişmeleri beraberinde getireceğini ifade etti. Bu ikili iş birliğiyle, bir beyin jimnastiği olan satrancın  öğrencilerimizin gündelik hayatlarına girmesini arzu ettiklerini, satrancın onların hayata daha farklı bakmalarına imkan sağlayacağını da belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  bu konuda TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın desteklerinin çok önemli olduğunu ve bu kapsamda Üniversitemizde satrancı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.  Prof. Dr. Alkan,  Üniversitemize ilgilerinden dolayı TSF Başkanı ve ekibine teşekkür ederek imzalanan ikili iş birliği protokolünün hayırlara vesile olmasını diledi. 

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay ise okullar ve üniversitelerde eğitim öğretim alan her öğrencimizin satrançla iç içe olmasını çok önemsediklerini ifade ederek her yıl birçok faaliyette bulunduklarını ve önemli faaliyetlerden birini de her yıl  Çorum’da gerçekleştirdiklerini belirtti. Bunlara ek olarak, TSF Başkanı Gülkız Tulay şunları ifade etti: “Üniversiteniz ile yapacağımız bu protokol çok önemli.  Önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyorum. Öğrenciler, satranç taşlarına dokunsunlar, hayatlarının bir yerine koysunlar istiyorum. Öğrencilerin faydalanacağını düşünüyorum. Üniversiteler, biz federasyonlar için çok büyük önem arz etmekte, bu iş birliğinin meyvelerini toplamaya başlayacağımızı ümit ediyorum.” 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube