Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2017 Çarşamba

Otomotiv Atölyemiz Her Geçen Gün Büyüyor

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojileri Programı bünyesinde bulunan Otomotiv Atölyemiz her geçen gün büyüyor.

 Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Otomotiv Teknolojileri Programı öğrencilerimizin güncel bilgilerle pratik eğitimlerini tamamlamasında büyük rol oynayan Otomotiv Atölyesini ziyaret ederek bölüm öğretim elemanları ve öğrencileriyle bir araya geldi.

 Ziyaret esnasında atölye bünyesinde bulunan araçlar ve verilen eğitimler hakkında bilgiler alan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Nitelikli insan yetiştirme noktasında ülke hizmetine sunacağımız değerli öğrencilerimize daha iyi ortamlarda eğitim verebilmek adına atölyelerimizi, laboratuvarlarımızı yenileme ve geliştirme çabası içerisindeyiz” diyerek öğrencilere günümüz çağına uygun, güncel ve iş dünyasında aktif olarak yer alabilecekleri bilgileri aktarmaya özen gösterdiklerini belirtti.

 Öğrencilerin aldıkları eğitimi pratik beceriye dönüştürebilmelerine imkân sağlamak üzere gerçekleştirilen atölye çalışmalarına en üst düzeyde alt yapı ve teçhizat desteği verildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Uygulamalı bir bilim dalına sahipsiniz. İki yıl gibi kısa süre içerisinde atölyemize Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kesit araçlar, Toyota Otomotiv Sanayi tarafından otomobil ve geçtiğimiz günlerde FIAT’dan alınan kesit araçları dahil ettik” diyerek mesleki teknik eğitim kalitesini artırmaya ve öğrencilerimizin yeni teknolojiyi tanıyıp, daha iyi şartlarda uygulamalı eğitim almaları için çalışmaların ve desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

 Teknolojiyi yakından takip etmenin ve iyi kullanmanın altını çizerek bölüm öğrencileriyle sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek geliyor. Gelecek için hazırlık yapmalıyız. Artık insansız araçlar mevcut. 10-20 yıl sonrasında bu araçlarla ilgili ve bilgi sahibi olanlar kazanıyor olacak. Dünya hızla değişiyor ve bu değişimleri görebilenler yol kat etmiş olacak. Mesleğinizde en iyisi olmalısınız” ifadelerini kullandı.

Gelinen düzeyin gurur verici olduğunu ifade ederek elde edilen başarı tablosuna oluşturulan sinerji ile birlikte hep birlikte ulaşıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, değerli desteklerinden dolayı başta Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karadaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube