Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba

Finans Yönetimi Sertifika Programı İlk Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği kapsamında düzenlenen  Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) tarafından yürütülen “1. Finans Yönetimi Sertifika Programı” tamamlandı. 

Program kapsamında; Üniversitemizin klasik eğitim faaliyetlerinin dışında, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik eğitim faaliyetlerinin bir parçası olan Finans Yönetimi Sertifika Programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Finans Yönetimi Sertifika programının amacı; katılımcıların finansal yönetim bilgilerini güncelleyerek para ve sermaye piyasası araçları ve kurumları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. 54 saatlik bir eğitim programı olan Finans Yönetimi Sertifika Programında iş dünyasından gelen katılımcılara aşağıdaki genel başlıklar üzerinde teorik ve pratik bilgiler verildi: 

Finansal Yönetime Giriş

Mali Tablolar ve Finansal Analiz

Paranın Zaman Değeri 

Finansal Planlama ve Denetim

Finansman Kaynakları 

Fon Kaynaklarının Maliyeti 

Optimal Sermaye Yapısı 

Dönen Varlıklara Yatırım

Sabit Varlıklara Yatırım

Değerleme Yöntemleri 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyeleri tarafından dersleri yürütülen programın tekrar açılması düşünülmektedir. Bunun yanında iş dünyasından gelecek talepler doğrultusunda, farklı alanlara yönelikte sertifika programlarının ya da eğitimlerin düzenlenmesi de planlanmaktadır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube