Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2017 Perşembe

AK Parti İl Başkanlığı Heyeti Rektörümüzü Ziyaret Etti

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ,  AK Parti Merkez Kurucu Üyesi ve 22. Dönem Eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti Teşkilat Başkanı Av. Murat Günay ve Tanıtım Medya Başkanı Sümeyye Esenyel Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. 

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Üniversitemizin kurulması aşamasından bahsederek “İl Başkanlığı dönemimizde o zamanın Başbakanı şu anda Cumhurbaşkanımızdan Çorum’a Üniversitemizin kurulması hususunda talepte bulunmuştuk. Bu konuda çok büyük gayret etmiştik. Aynı zamanda, Üniversitemiz AK Parti iktidarıyla kurulan ilk 15 üniversite içerisinde yer aldı. O süreçten sonra açtığımız fakültelerden biri de Tıp Fakültesi oldu. Kurulması aşamasında eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu’nun çok büyük gayretleri oldu. Bizim İl Başkanlığı görevimizden sonra Üniversitemizin Spor Yüksekokulu için de çok büyük gayret etmiştik.” diye konuştu.

“Üniversiteyle bu kadar ilgili olmamızın nedeni, Üniversitemiz Çorum’a çok büyük katkı sağlamış olmasıdır. Aynı zamanda ben de 1995 yılından sonra Üniversitenin hep içinde oldum. Bir hukukçu olarak ders verme imkânım oldu.” ifadelerinde bulunan Av. Mehmet Karadağ, Rektörümüz göreve gelmesiyle birlikte Üniversitemize ve Çorum’a çok büyük ivme kazandırdı. Üniversitemizin yeni branşlarla daha da güçleneceğini düşünüyoruz.  Son olarak, Rektörümüzün gayretleriyle Kargı’ya 2 bölüm ve Bayat’a 2 bölümü inşallah açıyoruz. Rektörümüzün üstün gayretleriyle oluyor bu işler.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni bir fakültenin daha açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Av. Karadağ,  “Rektörümüzden bir fakülte daha isteğimiz vardı. Hitit Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Çorum’a yakışacağını düşünüyoruz. Bizler bu süreçte, elimizden geleni yapmaya hazırız.  Rektörümüz sonuna kadar girişimlerine devam ediyor. Üniversitemizi Kuzey ve Güney Kampüsüyle birlikte, Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mimarlık Fakültesiyle inşallah tam teşekküllü bir Üniversite haline gelmiş olacağız.  Artık Üniversitemizin daha da kurumsallaşması için ne gerekiyorsa altyapısını hazırlayacağız.” dedi.

Bunlara ek olarak çağrıda bulunan Av. Mehmet Karadağ, “16 Nisan Seçim Kampanyası dolayısıyla Üniversitemizin akademik, idari ve öğrencilerimizin kararı ne olursa olsun referandumda sandığa gitmesini tavsiye ediyorum.” diye konuşarak “Bu vesileyle Rektörümüze başarılarına başarı katmasını diliyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

22. Dönem Eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ise şu açıklamalarda bulundu: “Bizler 2002 seçimlerinde Çorum’dan milletvekili olarak meclise gittik. İlk istediğimiz Çorum’a Üniversitemizin gelmesiydi. O dönemde Çorum çalışmalarımız başarıyla devam etti. Çorum’a Üniversitemizi kazandırdığımız gibi Türkiye’nin bütün vilayetleri içinde 5 tıp fakültesi vardı. Çorum’a bunlardan birini almak çok zor bir işti ancak bizlere birini almak nasip oldu. Netice itibarıyla bu hizmetlerde Çorum, örnek oldu. Halen Üniversitemizin çalışmaları devam ediyor. Rektörümüzün hizmetleri ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, bu hizmetlerini devam ettirmesini diliyoruz.”  

Seçim kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ali Yüksel Kavuştu, “16 Nisan Seçim Kampanyası dolayısıyla Çorum’a gelen Cumhurbaşkanımızın Çorum’dan memnun kalarak ayrıldığını açıklamak isterim. Seçim kampanyasına Çorum’dan 70 bin kişinin katılımıyla 16 Nisan’da beklediğimiz bir netice alacağımıza yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.

22. Dönem Eski Milletvekili Kavuştu “İl Başkanımıza ve Rektörümüze bu çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum.  Aynı zamanda Kargı ve Bayat’ta açılan bölümlerimizdeki gayretlerinden ötürü de Rektörümüzün Allah yar ve yardımcısı olsun” dileklerinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, göreve başladığı günden bugüne kadar Üniversitemizin geldiği noktaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Göreve geldiğim süre zarfında konuşulan tek konu kampüs sorunu üzerineydi.  Şu anda Üniversitemiz ilimize, bölgesine, ülkeye ve bilime katkısı üzerine kendinden bahsettirir oldu. Bizim amacımız; sadece binadan, kampüsten, topraktan ibaret bir üniversite kurmak değildi. Üniversite kurmak için çalışmadık, bizler “üniversite olunur” anlayışıyla hareket ettik.  Bu zor bir süreçtir. Bu sürecin zor olduğunu biliyorduk. 2011 yılında devraldığım Üniversitemizin hiçbir konuda geri gitmişliği olmadığı gibi Üniversitemiz sürekli gelişim ve büyük artış içerisinde olmuştur. Aldığımız emaneti daha iyi yere getirdik. Bunu da gururla söylüyorum. Necip Fazıl’ın dediği gibi  “Zaman bendedir, mekan bana emanettir. Şimdi zaman bize ayrılmış, mekân da bize emanet. Bu emaneti de en iyi şekilde değerlendirmek arzusundayız.” 

Üniversitemizde yeni bir fakülte için YÖK’ün onayına gönderilen Hukuk Fakültemiz hakkında da değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Tıp Fakültemizi açtığımız gibi şimdi de Hukuk Fakültemizi açma kararını YÖK’e gönderdik. Yer bilimlerimiz de muazzam şekilde ilerliyor. İlahiyat Fakültemiz ise Türkiye’nin yayın sayısında en iyi sırada.” diye konuşarak  “Üniversitemiz Çorum tarafından çok benimsendi, sahiplenildi. Oluşturduğumuz sinerjiyle yapılamayacak hiçbir şey yok. Üniversitemiz bundan sonra inşallah daha güzel yerlere gelecek. Bu bitmeyen bir süreç. Sizlerin gayretleri, yaklaşımları ve sıcaklığıyla her şeyi yaparız. Sizlerin desteği ve katkısıyla bundan sonra Hitit Üniversitesi çok daha iyi yerlere gelecek. Ayrıca sizlere Üniversitemize genel anlamda verdiğiniz katkılardan, Kargı ve Bayat’taki bölümlerimizin açılmasındaki sağladığınız desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube