Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2017 Salı

Üniversitemiz Senatosu İskilip’te Toplandı

Üniversitemiz Senatosu, Senato Toplantısını gerçekleştirmek üzere İskilip ilçesinde bir araya geldi.

Toplantı öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil ile birlikte ilk olarak kısa bir süre önce göreve atanan İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş’i makamında ziyaret etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da Üniversitemizle İskilip Kaymakamlığının iş birliği içerisinde yeni projeleri birlikte yürütmeyi temenni ettiklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı’nda sadece 19 öğrenciyle öğretime başlayan Meslek Yüksek Okulunun şu an itibarıyla öğrenci sayısının 500’ü aştığını ve bu rakamsal artışla %500 oranında büyüme gerçekleştiğini açıkladı. Bunlara ek olarak, bu büyümede şüphesiz İlçe Kaymakamlığının verdiği katkı ve desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayarak öğrencilerin barınma sorunlarını da gündeme alan Prof. Dr. Alkan, yeni bir kız yurdunun daha Kredi Yurtlar Kurumu aracılığıyla faaliyete geçeceğini ve erkek yurdu konusunda da çalışmalar yapıldığı belirtti.

Bu görüşmenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ile İskilip Meslek Yüksek Okulu ek bina inşaatını gezdi.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilipli iş adamları ve hayırseverler tarafından yapılan inşaatın yakın bir zamanda geri kalan kısmının tamamlanması için Hitit Üniversitesine devredileceğini açıklayarak Üniversitemizle iş birliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise istihdam odaklı açılan programların İskilip Meslek Yüksekokuluna olan ilgiyi arttırdığını, İskilip MYO’nun tüm programlarında tercih edilme oranının %100 doluluğa ulaştığını belirterek İskilip Meslek Yüksekokulunun açıldığı günden bugüne kadar öğrenci kontenjanı açısından %500 oranında bir büyüme kaydettiğini de sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu büyümenin doğal bir sonucu olarak fiziki şartların yetersiz kaldığını ve inşaatı tamamlanacak olan ek binayla İskilip MYO’daki öğrenci kontenjanının 1000’i aşacağına inandığını ifade ederek şimdiye kadar verdiği desteklerinden ötürü başta İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Son olarak İskilip MYO öğretim elemanlarıyla bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilçemizdeki eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. İşbaşı eğitimi konseptinin çok başarılı bir şekilde uygulandığı İskilip MYO’da görev yapan ve bu başarıya ortak olan başta İskilip MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil olmak üzere tüm öğretim elemanlarına teşekkürlerini iletti.

Ziyaret ve görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Üniversitemiz Senato Toplantısına geçildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube