Yayınlanma Tarihi: 09 Mart 2017 Perşembe

2017- YGS İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

12 Mart 2017 Pazar günü ilimizde yapılacak olan 2017- Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017-YGS) huzur ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla yapılan İl Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında 09.03.2017 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Alp Aslangül, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü V. Aziz Önal katıldı. 

Sınavın huzur ve sükûnet içinde geçmesi ve adayların sınav konforlarını etkileyebilecek olası durumlar ile sınava ilişkin alınması gereken tedbirlerin ele alındığı toplantıda, Kurul Başkanı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sınav sabah saat 10.00'da başlayarak 160 dakika süre ile tek oturum halinde uygulanacağını ve sınavın zamanında başlatabilmesi için, adayların kimlik denetimleri yapılarak sınav salonlarına alınmalarına saat 08.45’de başlanılacağını, Sınav Binasına saat 09:45’ten sonra kesinlikle hiçbir adayın alınmayacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Alkan sınava ilimizde; 46 sınav binasında 15.000 aday katılacağını, bununla birlikte yaklaşık 2100 personelin görev yapacağını, ülkemiz genelinde ise merkezinde toplam 2.265.908 adayın sınava katılacağını söyledi. Sınava girecek adayların sınav öncesinde stresten uzak durmaları gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, sınava ilişkin genel bilgiler ile sınava girecek adayları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan YGS Aday Eğitim Filmi ve gerekli açıklamaların ÖSYM Başkanlığının resmi internet adresinde yer aldığını belirterek, bu bilgileri sınava girecek adayların ve tüm sınav görevlilerinin sınav öncesinde titizlikle okumalarının yararlı olacağının önemini vurguladı. Özellikle sınava girecek aday ve görevlilerin yanlarında bulundurmaları zorunlu olan belgeler ile sınavda bulundurulması ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan materyaller hususunda kurallara uyulmasının sınavın huzur ve güvenliği açısından önem arz ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Nüfus cüzdanlarını kaybeden adayların mağdur olmamaları için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün Pazar günü saat 07:00 - 10:15 arasında açık tutulacağını belirtti.

İl Sınav Koordinasyon Kurulunda, sınava girecek gençlerimizin sınava adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumun, özellikle gürültü ile ilgili olarak ilimiz genelinde gereken itinanın gösterilmesinin büyük önem arz ettiğini vurgulanarak, kurul üyeleri sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.

Sınav Adaylarına Yönelik YGS Aday Eğitim Filmi izlemek için tıklayınız.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube