Yayınlanma Tarihi: 05 Mart 2017 Pazar

“Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü” Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Üniversitemiz ev sahipliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Bilkent Üniversitesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde Eylül ayı içerisinde düzenlenecek olan “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü” programının tanıtımına ilişkin Üniversitemiz Senato Salonunda basın toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve öğretim elemanlarınızın yer aldığı toplantıda Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, konu ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “İlimizin Hititlere Ev Sahipliği Yapmasından Dolayı Bu Proje Bizim İçin Ayrı Bir Önem Taşıyor”

İlimizin Hititlere ev sahipliği yapmasından dolayı “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü” programının ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bizler üniversite olarak gücümüz yettiği kadar sadece eğitim faaliyetleriyle değil, bulunduğumuz şehre katkı sağlamak, her anlamda örnek olmak, kentin sosyal ve kültürel dokusuna da bir şekilde katkı sağlamak başta olmak üzere buna benzer misyonlar edinmiş bir üniversiteyiz. Biz fiziki şartlarımızı iyileştirmenin yanı sıra bu binaların bilimsel merkezlere dönüşmesi içinde her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz.  Bu projede onlardan bir tanesidir” dedi.

Gönül coğrafyası olarak nitelendirilen Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Orta Asya ülkeleri, Balkanlar ve buna benzer çevremizdeki ülkelerin Türkiye’den çok şey beklediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Biz Hitit Üniversitesi olarak sadece Çorum’a değil ülkemize ve dünyaya karşı sorunluluklarımızın olduğunun farkındayız” dedi.

“Büyük bir hazineye sahip olan Antarktika kıtasındaki çalışmalarda söz sahibi olabilmek için orada bir merkeze sahip olmalısınız. Merkeziniz yoksa üye değil takip eden ülke olabiliyorsunuz. Söz sahibi olmamız için bizim şimdiden bir bilim üssü kurmamız gerekiyor. Çok şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde İTÜ’nün başlatmış olduğu projede Hitit Üniversitesi de var. Doğru yöntemler belirlenirse, doğru araçlar kullanılırsa siz 300 yıllık bir üniversite ile beraber 10 yaşında olsanız bile pek çok çalışmayı gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle kendinize inanmanız, güvenmeniz ama her şeyden önce bir hedef belirlemeniz gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu süreçteki ve diğer tüm çalışmalardaki desteklerinden dolayı AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a, İlim Yayma Cemiyeti Başkanlığı dönemindeki katkılarından ve şuanda üstlendiği İl Başkanlığı görevinde de yine Üniversitemize sağladığı desteklerden dolayı AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a, Çorum Belediyesine, proje ortaklarına ve öğretim elemanlarımıza teşekkür etti. 

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt: “Program Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Gerçekleştirilecek”

“Bu projemiz için çok heyecanlıyız. Çorum leblebiden ibaret değil diye yola çıktık ve bu projede Çorum Belediyesinden, Hitit Üniversitesinden, AK Parti İl Başkanlığından çok büyük destek aldık. Başta hükümetimiz olmak üzere tüm milletvekillerimizin büyük emeği var. Tek vatan, tek millet, tek bayrak olma gücümüz bize proje yapma imkanını verdi” diyen Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü” projesinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenleneceğini açıkladı.

Programın 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılmasının öngörüldüğünü ancak tarihin henüz tam olarak netleşmediği bilgisini de aktaran Ceritoğlu Kurt, “Programın Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açılış konuşmasıyla başlayıp Sayın Cumhurbaşkanımızın Çorum’da veya Barış Ödülüne layık görülen kişileri Külliye’de ağırlamasıyla bitmesi planlanıyor” dedi. Etkinliğin sürdürülebilir bir şekilde yapılmasını istediklerinin de altını çizen Ceritoğlu Kurt, “Kadeş, tarihine imzasını atmış bir antlaşma. Kadın ile erkeğin birlikte yaptığı ilk barış antlaşması. Şuanda dünya kadın erkek eşitliğini, barışı konuşurken bunlar yüzlerce yıl önce Çorum topraklarında gerçekleşmiş. Bunun kıymetini bilerek yola çıktık” dedi.

    



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube