Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2017 Cuma

102. Yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 102. Yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. 

Gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Çorumlu Kore ve Kıbrıs Gazileri, Üniversitemiz öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler’in açılış konuşması ile başlayan program, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Türk Tarihinde Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri” isimli panel ile devam etti.

Çorumlu Kore ve Kıbrıs gazilerinin konuşmacı olarak katıldığı panelde Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan, Türk tarihinde Çanakkale Zaferinin yeri ve önemi konusunda bir değerlendirme yaparak Türk Tarihinde şehitlik ve gazilik makamının çok önemli ve onurlu bir yeri olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Bakan, “Çorum’da Tarihin Tanıkları: Kore ve Kıbrıs Gazileri” adı ile Üniversitemiz Bap projesi çerçevesinde hayatta olan Çorumlu gazilerimizin video ile konuşmaları ve anıları kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılması konusunda milli bir çalışma yürüttüklerini, ayrıca bu faaliyetin Hitit Üniversitesi olarak Türkiye’de ilk örnek proje olduğunu vurguladı.  

Gazilerimizin anılarını paylaştığı panel sonrasında İstiklal Savaşı’nın son gazilerinin anlatıldığı “Son Buluşma” isimli belgesel filminden Çorumlu İstiklal Savaşı Gazisi Ömer Küyük’ün anlatıldığı bölüm, konuklara izletilirken programın son bölümünde ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ramazan Yanar; Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirini okudu. 

Program, gazilerimizle anı fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube