Yayınlanma Tarihi: 07 Şubat 2017 Salı

Üniversitemizde Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Çorum ilinin sağlık eğitimi ve hizmetleri ile ilgili projeksiyonları Vali Necmettin Kılıç başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mete Dolapçı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı ve Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’in katıldığı toplantıda; Tıp Fakültesinin mevcut durumu, yeni hizmete girecek olan Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınma süreci ve sağlık yatırımları değerlendirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Tıp Fakültemizde şu an itibarıyla 100’e yakın öğretim elemanına ulaşıldığını, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğrenci alımı için sürecin başlatıldığını, altyapıya sahip olunduğunu ve herhangi bir olumsuzluk olmaması durumunda öğrencilerin bu yıl eğitime başlayacaklarını  açıkladı. Çorum Valisi Necmettin Kılıç’ın göreve geldiği günden bu yana Üniversitemize verdiği destekler sonucunda çok önemli gelişmeler kat edildiğini ve kendisinin koordinasyonunda yapılan çalışmalarla ilde büyük bir sinerji oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bunun sonucunda da pek çok vizyonel projeye imza atıldığını da sözlerine ekledi. Ayrıca Prof. Dr. Alkan, Üniversitemize vermiş olduğu katkı ve desteklerden ötürü Çorum Valisi Necmettin Kılıç’a teşekkürlerini de iletti.

Sağlıkta dönüşüm projesinde aktif olarak yer alan Çorum Valisi Necmettin Kılıç, sağlıkla ilgili olarak sadece Çorum ilimize değil, bölgemizdeki diğer illere de hizmet veren bölgesel bir sağlık merkezi olması için ilimizde yeterli potansiyelin olduğu bilgisini paylaşarak yakında hizmete girecek olan Hastanemiz ve Tıp Fakültemizdeki gelişmelerin bu sürecin en önemli unsurları olduğunu bildirdi. Aynı zamanda Çorum Valisi Necmettin Kılıç, bu anlamda kendisinin Üniversitemize her türlü desteğe açık olduğunu belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube