Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2017 Perşembe

Üniversitemizden GreenMetric 2017 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Başarı

GreenMetric 2017 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre Üniversitemiz, Türkiye’den katılan 24 vakıf ve devlet üniversitesi arasında 11. ve devlet üniversiteleri arasında ise 7. oldu.

Dünya üniversitelerinin çevre bilinci ve yeşil kampüs hedefi doğrultusunda altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim kategorilerinde değerlendirildiği GreenMetric sıralamasına bu yıl dünyanın 76 farklı ülkesinden 619 üniversite katıldı. 

İlk üç sırayı Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi, İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi ve ABD’nin California-Davis Üniversitesi’nin oluşturduğu dünya sıralamasında ise Üniversitemiz 383. sırada yer aldı. 

Üniversitelerin, küresel iklim değişikliği ile mücadele, enerji ve su tasarrufu, atık yönetimi, yeşil ulaşım ve bu hedefe yönelik eğitim konularındaki çalışmalarıyla değerlendirildiği GreenMetric; tüm dünyada çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ve bu konuda üniversitelerin rolünü ortaya koymayı hedefleyen bir platformdur. Sıralamaya her geçen yıl artan sayıda ve dünyadaki saygın üniversitelerin de içinde olduğu Üniversiteler katılmaktadır. 

Üniversitemiz, çevre dostu Yeşil Kampüs hedefi ile, çevrenin korunması konusunda gereken koşul ve kaynakların eksiksiz olarak temin edilip sağlanması için çalışmalar yapılmasını ilke olarak benimsemektedir. 

Bu amaçla Üniversitemiz; trijenerasyon sistemi ile enerjimizi üreterek enerji ve doğal kaynak yönetiminin iyileştirilmesi, atık yönetimi prosedürlerinin sistematik bir şekilde sürdürülmesi, geri dönüşüm, aydınlatma ve ısıtma gibi alanlarda gerçekleştirdiği uygulamalarla ve yeni yapılan binalarımızda her aşamada çevre bilincini göz önünde bulundurarak, konuyla ilgili eğitim ve bilimsel çalışmalarla rol model olmaya gayret etmektedir.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube