Yayınlanma Tarihi: 19 Aralık 2017 Salı

Üniversitemizde Öğrenci Kulüpleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz öğrenci kulüpleri, kulüp akademik danışmanları, kulüp başkanları,  Kulüpler Birliği Yönetimi Kurulu Üyeleri ile Üniversitemiz Erol Olçok Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Söz konusu toplantıda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Öğrenci Kulüpleri Eş Koordinatörü Arş. Gör. Ömer Dinç hazır bulundular. 

Toplantıda Üniversitemizin fiziki olarak gelişimini tamamlamakta olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğrenci kulüplerine ilişkin verilerle ilgili bilgiler vererek 2011 yılında 38 olan kulüp sayısının 2017 yılı itibarıyla %131 artışla 88’e ulaştığını açıkladı. Sadece sayıdan ibaret olmayan kulüplerin aktif olarak çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Alkan,  Üniversite olarak spordan müziğe, resimden edebiyata kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleriyle sosyal etkinliklere imkânlar dahilinde katılım desteğinin olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerimizin ilgi duydukları sosyo-kültürel ya da sportif alanlarda faaliyet göstermelerine ve böylece yaşam becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayan öğrenci kulüplerimizin öğrencilerimiz tarafından yoğun bir şekilde ilgi gördüğünü dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gelinen noktada öğrencilerimizin ilimizde pek çok ulusal ve uluslararası nitelikte bilimsel ya da kültürel etkinliği gerçekleştirmekte olduklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  2015 yılında yürürlüğe giren Öğrenci Kulüpleri Yönergesi ve hazırlanan Bilgi Yönetim Sistemi (KUBİS) ile artık Üniversitemizin her birimindeki öğrencilerimizin istedikleri öğrenci kulübüne sistem üzerinden üye olabildikleri gibi yine sistem üzerinden kulüp idari organlarına aday olabildiklerini ve elektronik ortamda şeffaf bir şekilde yapılan seçimler sonucunda kulüp yönetiminde yer alabildiklerini de sözlerine ekledi.

Üniversitemize ilişkin gelişme ve artışlar hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Alkan, Yükseköğretim Kurumlarında akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri olan öğretim üyesi başına düşen lisans ve lisansüstü öğrenci sayısı verilerini paylaşarak University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından paylaşıldığını ve Türkiye ortalamasının 33,1 olduğu sıralamada Üniversitemizin öğretim üyesi başına 26,67 öğrenciyle 44. sırada yer aldığını açıkladı. Aynı zamanda nicelikten önce nitelikli büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Üniversitemizin “kalite” olgusunu ciddi bir şekilde ele alıp yapılan çalışmaların sonuçlarını bağımsız kuruluşların yapmış olduğu değerlendirmelerle de ortaya koyduğunu yineleyen Rektörümüz,  2017 URAP sıralamalarında, geçen seneden bu yana 7 basamak artışla 71. sıraya yükselen Üniversitemizin dünyadaki yaklaşık 25 bin yükseköğretim kurumu arasında da 2 bin 342. sırada yer aldığı bilgisini de paylaştı. 

Yapmış oldukları çalışma ve özverilerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, kulüplere üye olan ve kulüp idaresine girerek bu sorumluluğu alabilen tüm öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilerimiz ve danışmanlar da şimdiye kadar maddi ve manevi destekleri esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ettiler.

Toplantı sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube