Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2017 Pazartesi

Çocuk Evleri Proje Grubu Rektörümüzü Ziyaret Etti

Akademik bilgi birikiminin sosyal ve toplumsal gelişmeyi destekleyici rolünün ortaya çıkarılması amacıyla Üniversitemiz ile Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan "Çocuk Evleri Projesi" ekibi, Çocuk Evlerinden çocuklar ve eğitmenleri ile Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti.

Üniversitemiz kapsamında pek çok bilimsel projenin yapıldığını ancak toplumsal gelişime destek verecek üniversite-kamu kurumu ortaklığındaki bir projenin ilk defa hayata geçirildiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin akademik başarılarının yanı sıra içinde bulunduğu toplumun gelişimine de katkısı bulunması gereken kurumlar olduğunu ifade etti. Başta proje yürütücüsü HİTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek ve proje ekibi ile Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ve çalışma arkadaşları olmak üzere projeye katkıda bulunan tüm gönüllülere teşekkür eden Prof. Dr. Alkan, bu projenin başka projelere örnek olması ve diğer üniversiteler tarafından da bu tür toplumsal içerikli projelerin yapılması temennisinde bulundu. Çocuk Evlerinden çocuklarla samimi bir sohbet gerçekleştiren Rektörümüz, ayrıca projede yer alan başarılı üç çocuğa da HİTÜ Çocuk Üniversitesine ücretsiz katılma imkanı sağlanacağının müjdesini verdi.

Ziyarette, projenin yürütücülüğünü üstlenen Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek projenin amaçlarına değindikten sonra Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban’a ve proje ekibine teşekkür etti. Proje kapsamında bir yıl boyunca düzenlenecek aktivite ve etkinliklerden bahseden Prof. Dr. Demiryürek, projenin çocukların özellikle özgüven ve sosyal becerilerinin gelişimini destekleyerek geleceğe dair ufuk belirlemelerine yardımcı olmayı hedeflediğinin  altını çizdi.

Böylesine kıymetli ve özel bir projenin Hitit Üniversitesi öncülüğünde yapılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, projenin çocukların gelişimine katkıda bulunacağına inancının tam olduğunu belirtti. Çoban, başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak bu tür projelerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Toplantı, çocukların yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube