Yayınlanma Tarihi: 17 Aralık 2017 Pazar

Rektörümüz Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi Öğrencilerine Seminer Verdi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi yatılı öğrencileriyle bir araya geldi. 

Öğrencilerine yönelik verilen seminere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi Müdür Erdinç Altun, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilere eğitim ve öğretimin insan hayatının şekillenmesinde en büyük paya sahip olduğunu vurgulayarak bu bağlamda günümüz bilgi ve teknoloji çağının da hız ve rekabeti getirdiği üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Alkan, “En güzeli, ilim öğrenmek ve öğretmek. Bu amaçla öncelikli amacınız; maddiyat değil, insanlara faydalı olmak olsun.” diye konuşarak “Sizler dürüst bir şekilde sevdiğiniz bir işi yapın ki işiniz hobiniz olsun. Demem o ki faydalı işler yapın, faydalı eserler bırakın. Bakın Mimar Sinan’ın eserleri yıllar geçse de anılıyor. Adınız bıraktığınız iyi iş ve eserlerle anılsın. Hayat odağınız fayda olursa yapamayacağınız hiçbir şey olmaz.” görüşünde bulundu.

Öğrencilerin farkındalık sahibi olması için nasihatlerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Dünyada söz sahibi olabilmek için kendi teknolojisini kendi üreten bir ülke olmalıyız. Sizlere burada büyük bir görev düşüyor. Bu ülke için banane deme ve bahane bulma şansımız yok. Gece gündüz demeden çalışmamız gerekiyor. 15 Temmuz, ülkemizin üzerinde planlı ve derin çalışmaların yapıldığı hain bir darbe/projeydi. Bir daha bu kötü günleri yaşamak istemiyorsak, ideoloji farkı gözetmeksizin milli bir duruş sergilemeli ve samimi bir şekilde yarınımız için hizmet etmeliyiz. Görünen o ki ABD çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz üzere, ABD Başkanı Trump, mesnetsiz bir açıklama yaptı. Zannediyorum ki bu bir anda gelişen bir olay değildi, uzun yıllardır yapılan bir planın parçası ydı diye düşünüyorum. Şu anda “Bitcoin” diye sanal bir para dolaşıma sokulmaya çalışılıyor. Bu sanal para, 1988’de ‘The Economy’ dergisinin kapağında vardı. Demem o ki yapılan çalışmalar uzun planlı. Bizler de bunların farkında olarak ülkesine ve milletine sahip çıkan, çok çalışan, farkındalık sahibi olan milli ve yerli bireyler olmalıyız.” ifadelerinde bulundu. 

Ülkemizde sağlanan pek çok imkânın olduğunu, nitelikli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın önemine de değinen Prof. Dr. Alkan, “Önemli olan insanlığa hizmet edebilmek. Sizden isteğim; kendinize kalite ölçüsünde bir hedef koymak. Hiçbir zaman odağınızda maddiyat değil, insanlığa faydalı olmak olsun. İnsanın ayağına fırsat bir kez gelir. Önünüze gelen fırsatları iyi değerlendirin. Yaptığınız işleri de bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak yapın.” öğütlerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube