Yayınlanma Tarihi: 15 Aralık 2017 Cuma

Üniversitemizde “Nurettin Topçu Düşüncesi” İsimli Panel Düzenlendi

Üniversitemiz ve İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Nurettin Topçu Düşüncesi” isimli panel, Ethem Erkoç Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Panele Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mustafa Tuzcu, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Nurettin Topçu tanıtım videosu gösterimiyle devam etti.

Panelin açış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mustafa Tuzcu, Nurettin Topçu’nun fikirlerinin daima yaşayacağını, kendisini rahmetle andıklarını ifade ederek etkinliğin güzel geçmesini temenni etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da konuşmasında “Nurettin Topçu ve ona benzer fikir adamlarının düşüncesi bizlerin zihninin altyapısını oluşturan bir düşüncedir” diye konuşarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın Çorum için bir şans olduğunu ve Hitit Üniversitesi ile gurur duyduklarını belirtti. Av. Karadağ,  Üniversitemiz ve İYC'nin iş birliğinin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade ederek etkinliğine hayırlara vesile olmasını diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise konuşmasında “Bugün andığımız Nurettin Topçu, değerli bir dava adamıydı. Bu insanların hayatlarını, düşüncelerini ve yaptıklarını anlamamız gerekiyor. Bizler eğer şu anda güçlüysek ve iyi işler yapıyorsak, bu insanların yetiştirdiği jenerasyon ve bize sağlanılan imkanlarla başarılı işler gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı, derdi ve davası olan insanların yetişmesidir. İnsanlarımızın derdiyle dertlenelim. Örnek alınacak bir tarihimiz var. Tüm dünya da bunun farkında.  Bizlerin Üniversite olarak, öğrencilerimizi yetiştirmek adına üzerine ağır bir yük düşüyor. Güzel bir etkinlik olmasını diliyor dava adamları yetiştirmeyi ümit ediyorum.” diye konuştu.

Açış konuşmalarının tamamlanmasının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Azimli’nin yaptığı panelde, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmet Altıkardeş’in Nurettin Topçu ve Pozitif Düşünce” ve Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki İşcan’ın “Nurettin Topçu’da Din Algısı” konulu sunumlarını yaptılar.

Sunumların tamamlanmasının ardından katılımcılara hediye takdim edildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube