Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2017 Çarşamba

Rektörümüz Uluslararası Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uluslararası öğrencilerimizle kahvaltı programında bir araya geldi. Programda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Gökçe Merey, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ve Okt. Mehmet Aydınkal hazır bulundu. 

Uluslararası öğrencilerimizle tanışmak, sorunlarını dinlemek ve bunlara ilişkin çözümlerin ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 34 farklı ülkeden Üniversitemizde eğitim öğretim alan 200’e yakın öğrenciyi, ülkemiz adına temsil ve misafir etmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

Üniversitemizde bulunmanın ve Çorum’da yaşamanın avantajlarına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Dünyanın pek çok ülkesinden arkadaşlarımızla beraberiz. Sizlerle olmak çok güzel, hem Çorum hem de Üniversitemiz için büyük bir motivasyon sağlıyor. Karşılaştığınız sorunlar olabilir biz mümkün olduğunca bunları çözüyoruz ancak bu sorunlar dünyanın her yerinde var. Öncelikle belirtmek isterim ki Üniversite olarak her türlü altyapıya sahipsiniz. Sizler maksimum bilgiyi almaya gayret edin. Bizler de elimizden geldiğince sizlere destek vermeye hazırız.” dedi.

“Bizim sizlerle pek çok ortak kimliğimiz var.  Hitit Üniversitesi olarak, bizlerin uluslararası öğrencilerden bir maddi kazanç elde etmek gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Benim arzum, Türkiye ile ülkeniz arasında bir bağ kurmanızdır. Sizlerle milli ve kültürel alanlar başta olmak üzere pek çok ortak değere sahibiz. Bu bağlamda, bizlerin düşünüşünde yerli ve milliliği önemseyen insanlara ihtiyacımız var.” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerin öğrenim hayatlarına ilişkin tavsiyelerde bulunarak “Eğitim konusunda kendinizi geliştirirken beraberinde en az bir dil öğrenme ve yazılım konusunda kendinizi geliştirmenizi öneririm. Sıkıntılara ve sorunlara takılıp kalmayın, daha global ve geniş düşünün.” dedi. 

Öte yandan uluslararası öğrenci portföyünün Üniversitemizin ve Çorum’un yüzünü değiştirdiğini, bu anlamda uluslararasılaşmanın ve ülkeler arasında kurulacak bağlantıların öneminin altını da çizen Prof. Dr. Alkan, “Sizlerin burada olması benim için çok özel anlam ifade ediyor. Sizlerin sayısını kontrollü olarak -gereken desteği vermek kaydıyla- arttırmaya çalışacağız. Sadece eğitim faaliyetleriniz değil, pek çok konuda ülkenizle pek çok konuda iş birliği yapmak için sizlerin de AR-GE çalışma ve projelerinde bulunmanızı rica ediyorum. Daha farklı katma değerleri elde etmek ve bu konuda destek olmak isterim.” dedi ve ekledi: “Burada bulunma sebebiniz aynı zamanda ülkeler arasındaki iş birliğini geliştirmek. Sizler bundan sonrasında iki ülke arasındaki köprüyü sağlayacak olan arkadaşlarımızsınız. Böylece sizler kültür elçisi olacaksınız. Birincil amaç bu ve bu konuda da epey yol kat ettiğimizi düşünüyorum.”

Üniversitemize ilişkin gelişme ve artışlar hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yükseköğretim kurumlarında akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri olan öğretim üyesi başına düşen lisans ve lisansüstü öğrenci sayısı verileri, University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından paylaşıldığını ve Türkiye ortalamasının 33,1 olduğu sıralamada Üniversitemizin öğretim üyesi başına 26,67 öğrenciyle 44. sırada yer aldığını açıkladı. Aynı zamanda nicelikten önce nitelikli büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Üniversitemizin kalite olgusunu ciddi bir şekilde ele alıp yapılan çalışmaların sonuçlarını bağımsız kuruluşların yapmış olduğu değerlendirmelerle de ortaya koyduğunu yineleyen Prof. Dr. Alkan,  2017 URAP sıralamalarında, geçen seneden bu yana 7 basamak artışla 71. sıraya yükselen Üniversitemizin dünyadaki yaklaşık 25 bin yükseköğretim kurumu arasında da 2 bin 342. sırada yer aldığı bilgisini de paylaştı. 

Diğer yandan öğrencilerimizle Uluslararası Öğrenci Festivali’nin yapılması için görüş alışverişinde de bulunularak kulüplerle ilgili çalışmalar, tamamı İngilizce verilecek “Girişimcilik” dersi ve Erasmus Haraketliliği gibi birçok konu hakkında bilgiler verildi.

Prof. Dr. Alkan, uluslararası öğrencilerimizin öğrenimlerine yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmek isteyen öğrencilerimize, uluslararası öğrenci kontenjanının açıldığını ve aynı zamanda Sürekli Eğitim Merkezinde (HİTİTSEM) verilen çeşitli kurslardan da yararlanabileceklerini belirtti.

Uluslararası öğrencilerimizle soru-cevap şeklinde devam eden görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uluslararası öğrencilerimize imkânlar dahilinde her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını ifade etti. 

Rektörümüzün kendilerine gösterdiği yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren uluslararası öğrencilerimiz, Üniversitemizde eğitim-öğretim almaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek sağlamış oldukları desteklerden dolayı Rektörümüze teşekkür ettiler. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube