Yayınlanma Tarihi: 10 Aralık 2017 Pazar

Öğretim Üyesi Sayımız Arttıkça, Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısındaki Düşüş Devam Ediyor

Yükseköğretim kurumlarında akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri olan öğretim üyesi başına düşen lisans ve lisansüstü öğrenci sayısı verileri, University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından paylaşıldı. Türkiye ortalamasının 33,1 olduğu sıralamada Üniversitemiz, öğretim üyesi başına 26,67 öğrenci ile 44. sırada yer aldı. 

Hedef: Kaliteli Büyüme

Nicelikten önce nitelikli büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Hitit Üniversitesi, kalite olgusunu ciddi bir şekilde ele alıp yapılan çalışmaların sonuçlarını bağımsız kuruluşların yapmış olduğu değerlendirmelerle de ortaya koymaktadır. 2017 URAP sıralamalarında, geçen seneden bu yana 7 basamaklık artışla 71. sıraya yükselen Üniversitemiz, dünyadaki yaklaşık 25.000 yükseköğretim kurumu arasında da 2342. sırada yer almıştır. Dünyanın en seçkin üniversitelerinin de yer aldığı “Transparent Ranking: Top Universities by Google Scholar Citations” sıralamalarına göre 2016 yılında 4844 olan atıf sayımız %40 artışla 6822’ye ulaşmıştır. Yeşil Kampüs hedefi doğrultusunda küresel iklim değişikliği ile mücadele, enerji ve su tasarrufu, atık dönüşümü, yeşil ulaşım ve bu hedefe yönelik eğitim konularındaki çalışmalarının değerlendirildiği GreenMetric 2016 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre ise Üniversitemiz, devlet üniversiteleri arasında 3. sırada yer almıştır.

Bir Dünya Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Hitit Üniversitesi kaliteli eğitim anlayışı, yürüttüğü başarılı proje ve araştırmalarıyla gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı kendine amaç edinmiştir. Bölüm ve programlarını bu doğrultuda sürekli güncelleyen HİTÜ, bünyesinde sayısı 700’e varan donanımlı, teknolojik alt yapıyı en etkin şekilde kullanan, öğrencilerini liderlik vasfıyla motive eden, proje üretme potansiyeli yüksek, ulusal ve uluslararası düzeyde yayın yapan ve akademik etkinlikler organize eden, alanlarında yetkin akademik personeli ile öğrencilerine başarılı ve çok yönlü bir gelecek sunmaktadır.

HİTÜ, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, başta yetiştirmiş olduğu öğrencilerle olmak üzere gerçekleştirdiği tüm çalışmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlamayı en önemli misyonu olarak benimsemiştir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube