Yayınlanma Tarihi: 01 Aralık 2017 Cuma

Üniversitemizde “Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulu” Kuruldu

Hitit Üniversitesi’nin 23 Kasım 2017 tarihli Senato kararıyla kurulan ve doğrudan hekim müdahalesini gerektirmeyen ilaç dışı gözlem çalışmaları ile anket, antropometrik ölçümler, laboratuvar ve radyolojik bulgular gibi dosya ve görüntü kayıtları üzerinden yapılacak retrospektif çalışmaların etik onaylarının alınabileceği bir kurul olan “Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulu” üyeleriyle Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN bir araya geldi. 

Toplantıda kurul üyelerinden çalışma süreçleri hakkında bilgi alan Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, “Klinik Araştırmalar Etik Kurulu”nun geçen yıl faaliyetine başladığını ve bununla birlikte, öncesinde etik kurul onayı almak için diğer üniversiteler veya eğitim araştırma hastanelerine müracaat edilirken artık kurul onaylarının üniversitemizce verildiğini vurguladı. Rektör ALKAN, Klinik Araştırmalar Etik Kurulu’na yapılan müracaatların yoğunluğu nedeniyle girişimsel olmayan araştırmaların etik yönden değerlendirileceği ikinci bir kurulun oluşturulması ihtiyacının doğduğunu ifade ederek yeni kurulan kurula çalışmalarında başarılar diledi. 

Başkanlığını Prof. Dr. M. Ömer BOSTANCI’nın yürüteceği kurulun en kısa sürede sekretarya ve alt yapı eksikliklerinin tamamlanarak başvuru kabulüne başlayacağı bilgisi verildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube