Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2017 Çarşamba

Üniversitemiz İngilizce Eğitim İçin Çalışmalara Başladı

Günümüzde bilimin ve teknolojinin ortak dili olarak kabul edilen İngilizce, Ülkemizin sahip olduğu ekonomik, toplumsal ve kültürel değerler ile bilimsel bilginin evrensel ölçeğe taşınması ve aynı zamanda dünyada üretilen bilginin yerel ölçeğe aktarılması açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle dünya üniversitesi olma hedefiyle sürekli gelişen Üniversitemiz, İngilizce program açma kriterlerini sağlayan bölümlerimizde %100 İngilizce eğitim vermek üzere çalışmalarına başlamıştır. 

Uluslararasılaşmaya büyük önem veren Üniversitemizde, İngilizce programların açılması, uluslararası işbirliklerimizin artması için de önemli bir fırsatı ortaya çıkaracaktır. Bu sayede daha fazla öğrencimizin Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programlarından faydalanması, Üniversitemizi tercih eden uluslararası öğrenci sayısı ile uluslararası ortak bilimsel projelerin artması beklenmektedir. Ayrıca İngilizce eğitim veren bölüm/programların günümüzde daha fazla tercih edildiği gerçeğinden hareketle, bunun Üniversitemize de yansıyarak doluluk oranının daha da yukarılara çıkacağı öngörülmektedir. 

Bu çerçevede Üniversitemizde ilk etapta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde öğretim dili %100 İngilizce olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programı ile Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde öğretim dili %100 İngilizce olan Matematik programının açılması çalışmaları başlatılmış olup; ilerleyen dönemlere bunlara yenilerinin eklenmesi hedeflenmektedir. Söz konusu programlarda okuyacak öğrenciler 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı eğitimi okuduktan sonra, eğitimlerini tamamen yabancı dilde almaya başlayacaklardır.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube