Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2017 Cuma

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinden Rektörümüze Ziyaret

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) bünyesinde yürütülen “Türkiye’deki Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi” Merkez Sorumlusu İpek Başaranhıncal, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

SGDD hakkında bilgi paylaşımında bulunan İpek Başaranhıncal, derneğin Türkiye’de yaşayan mülteci ve sığınmacılara yardım etmek amacıyla 1995 yılında kurulduğunu ve sosyal yaşama uyum sağlamaları amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediğini ifade ederek 40’tan fazla ilde 60’ı aşkın ofisi ile Türkiye’de faaliyet gösterdiğini belirtti. Üniversitemiz ile başta Hitit Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGAM) olmak üzere ilgili birimler aracılığıyla ortak çalışmalar yapmak istediklerini dile getiren Başaranhıncal, birlikte gerçekleştirecek ortak çalışmaların büyük önem arz ettiğini vurguladı.   

Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarını, Üniversitemizin en önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da Üniversitemizin, STK’larla yakın diyalog içerisinde hareket etmesini çok önemsediklerini dile getirerek ilgili eğitim birimlerimiz ve araştırma merkezlerimiz ile ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını belirtti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube