Yayınlanma Tarihi: 16 Kasım 2017 Perşembe

Spor Tesislerimiz Tüm Personelimizin ve Öğrencilerimizin Hizmetinde

Altyapı projelerine tüm hızıyla devam eden Üniversitemiz, hemen her alana olduğu gibi spor alanına da büyük yatırımlar yapmakta ve spora verdiği önemi göstermektedir.

“12.Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası” ve “11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası” başta olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok organizasyona ev sahipliği yapan Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası her türlü müsabakaya ev sahipliği yapabilecek tesisleri inşa ederek de spora gösterdiği önemin altını çizmektedir. 

Bu noktada Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner ve öğretim elemanlarıyla bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz bünyesinde spor alanında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede; Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, yapılması planlanan her türlü faaliyet için Fakülte olarak gerekli her türlü altyapıyı oluşturmaya hazır olduklarını ifade etti.

Üniversitemiz imkanlarının her geçen gün büyüyerek genişlediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, başta Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesinde yer alan, ulusal ve uluslararası her türlü kapalı spor müsabakalarının gerçekleştirilebileceği fiziki altyapıya sahip spor salonumuz olmak üzere Fen Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde bulunan salonumuz ve ilerleyen dönemlerde tamamlanması planlanan tüm projelerin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin hizmetinde olduğunu vurguladı. 

Günümüzde gerek sosyolojik gerekse de sağlık açısından sportif faaliyetlerin büyük önem arz ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdüren akademik ve idari personelimizin spor tesislerimizden istifade edebilmeleri için Spor Bilimleri Fakültemiz tarafından bir program oluşturulacağını ve en kısa süre içerisinde belirlenecek olan takvim çerçevesinde tesislerimizin tüm personelimizin hizmetinde olacağını açıkladı. 

Üniversitemiz bünyesinde Rektörlük Kupası adı altında voleybol, basketbol, futsal ve masa tenisi branşlarında bir organizasyonun yapılması için gerekli hazırlıklara başlandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, belirlenecek olan takvim çerçevesinde de talep edilen branşlarda sportif etkinlikleri düzenlemeyi planladıklarını belirterek Üniversitemizin tüm imkanlarının akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin hizmetinde olduğunu yineledi.   



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube