Yayınlanma Tarihi: 01 Kasım 2017 Çarşamba

Üniversitemiz İlk 2500’de

2009 yılında ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde Türk ve dünya üniversitelerini akademik performanslarına göre sıralamak amacıyla kurulmuş olan ve kar amacı gütmeyen URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, 2017–2018 yılı Dünya Sıralamasını açıkladı. Dünyadaki yaklaşık 25.000 yükseköğretim kurumu arasında ilk 2.500’ünün sıralandığı URAP sıralamalarında Üniversitemiz 2342. sırada yer alarak büyük bir başarı göstermiştir. 

“URAP Sıralamalarında Akademik Üretkenlik Göstergeleri”

Üniversitelerimizin kendi performanslarını dünyanın önde gelen üniversiteleriyle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmayı hedefleyen URAP sıralamalarında 6 akademik üretkenlik göstergesi kullanılmakta olup bu göstergeler katkı oranlarıyla;  

  • yayın sayısı (%21),
  • atıf sayısı (%21),
  • toplam bilimsel doküman sayısı (%10),
  • toplam yayın etkisi (%18),
  • toplam atıf etkisi (%15) ve
  • uluslararası iş birliği (%15) şeklindedir.

“Yükseköğretim Sıralamalarında Üniversitemizin Başarıları Artıyor”

Üniversitemizin, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 sonuçlarına göre 164 üniversite arasında 64., GreenMetric 2016 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre Türkiye’den katılan devlet üniversiteleri arasında 3. sırada bulunması gibi önemli başarılarına ek olarak yaklaşık 25.000 yükseköğretim kurumu arasında ilk 2.500 içerisinde yer alması, Üniversitemiz tarafından eğitime, bilime, araştırmaya verilen değerin en somut göstergelerindendir.

“Daha İyisini Yapabileceğimize İnancımız Tam”        

Sıralama sonuçlarıyla ilgili memnuniyetini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarının yaklaşık %10’una denk gelen bir dilimde henüz 10 yaşında olan üniversitemizin yer almasının önemli bir başarı olduğunu ve bu başarıya doğru yöntemle, motivasyon ve güvene dayalı çalışma prensibiyle yılmadan, bıkmadan, usanmadan yapılan yoğun çalışmalarımızın sonucunda ulaştığımızı görmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. “Kamuda hesap verilebilirlik sadece yapılan işlemlerin mevzuata uygunluğu olarak algılanmamalıdır, aynı zamanda kamu kaynaklarını kullanan kurumların görev tarifleri çerçevesinde yaptığı çalışmaların başarısıyla da ölçülmelidir. Daha iyisini başarabileceğimize olan inancımızı korumamız ve ekip çalışmamızı devam ettirmemiz, tüm paydaşlarımızın üzerine düşeni şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yapması halinde dünyadaki yaklaşık 25.000 üniversite içerisinde ilk 1.000 üniversite arasına girmememiz için hiçbir sebep bulunmamaktadır. Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimi, güçlü akademik kadromuz, hemen hergün bir yenisi eklenen fiziki altyapımız ile birlikte Hükümetimizin üniversitelerimize vermiş olduğu büyük destekler sonucunda 2023 hedeflerimize çok daha önce ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde devam etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, elde edilen bu sonucun, kararlılıkla sürdürülen başarı odaklı çalışmalarıyla Üniversitemizin ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan akademisyenlerimiz, idari kadromuz, öğrencilerimiz ile ortaya çıktığını belirterek tüm gönüldaşlarımız teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube