Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2017 Pazartesi

Rektörümüz Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şubesine Ziyarette Bulundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasının Kızılay Haftası olması münasebetiyle Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şubesini ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol ve Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat’ın bulunduğu ziyarette, Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan, Yönetim Kurulu Üyesi Birol Bekir Özkan, Kadın Komisyonu Başkanı Fatma Paşaoğlu ve üniversite öğrencilerinden oluşan Kızılay Kulübü üyeleri de hazır bulundu.

Kızılay Haftası’nı kutlayarak 149 yıllık köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Kızılay’ın, dünyanın her yerine yardım eli uzatan, profesyonel bir koordinasyona sahip yüz akı kuruluşlarımızdan biri olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  ülkemiz ve dünyada yaşanan her dramın ardından yaraları saranın hep Kızılay olduğunu vurguladı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  bunlara ek olarak şu açıklamalarda bulundu: “Kızılay ile kurumsal anlamda yakın bir hukukumuz var. Birlikte pek çok kurumsal çalışmaya imza attığımız Kızılay’ın varlığını her alanda hissediyoruz. Üniversite olarak, Kızılay ile her türlü profesyonel iş birliğine hazırız. Gücümüz yettiğince Kızılay’a destek vermeye devam edeceğiz. Çorum’da gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen Kızılay yöneticilerini ve gönüllülerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.”

Kızılay Derneği Şube Başkanı Sedat Canbolat ise Üniversitemizle olan ilişkilerini daha ileri boyuta taşımayı amaçladıklarını söyleyerek  “Kızılay’ın üniversitemizin kardeş Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şubesini ziyaretinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kızılay Çorum Kan Bağışı Merkezi’ne de ziyarette bulunarak merkezdeki çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Kızılay’ın Çorum’daki faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Canbolat, “Bugüne kadar pek çok çalışmamızı sizden aldığımız destek ve güçle gerçekleştirdik” diyerek kan bağışında Çorum’un iyi bir seviyede olduğunu da belirtti. Canbolat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüze teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kızılay Kan Merkeziyle yapılan protokol kapsamında Üniversitemizin eğitim birimlerinde bilinçlendirme toplantılarının yapıldığını ve belli birimlerde kan bağışı yapıldığını da hatırlatarak “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Hitit Üniversitesi olarak bu duyarlılık çerçevesinde iş birliğimizin devam edeceğine inanıyorum.” diye konuştu. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube