Yayınlanma Tarihi: 29 Ekim 2017 Pazar

Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İHL Üniversitemize Ziyarette Bulundu

Samsun Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu, Üniversitemize ziyarette bulunarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’dan Üniversitemiz hakkında bilgi aldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında yapılan toplantıya, Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Müdürü Ayşegül Şahin, müdür yardımcısı, 7 idareci ve öğretmen ile 10. sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 55 kişi katıldı.

Üniversitemizin hem nitel hem de nicel olarak bir artış içerisinde olan bir eğitim yuvası olduğunu ifade eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  bu yıl Türkiye genelinde lisansta doluluk oranının %84 olmasına karşılık, Üniversitemiz birçok üniversiteyi geride bırakarak 2011 yılından sonra açılan lisans programlarımıza kayıt olan öğrenci sayısı doluluk oranının %92 olduğunu belirterek toplamda 19.000 öğrenciye ulaşmış olmayı yapılan başarılı çalışmaların bir dönütü olduğuna bağladı.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin eğitim-öğretim kalitesi yanında, öğrencilere sağlanan sosyal aktiviteler, kısmi zamanlı çalışma imkanı ile yemek bursları, kendini sürekli yenileyen akademik kadrosu, öğrencilerin eğitim kalitesini en iyi şekilde alabilecekleri ortamların son teknolojiyle donatıldığı konforlu alanlar, 7/24 hizmet veren Merkez Kütüphanemiz, Sürekli Eğitim Merkezimiz (HİTİTSEM) ile öğrencilerimize farklı alanlarda kurs imkanlardan bahsetti. Bunlara ek olarak Prof. Dr. Alkan, HÜBTUAM ve Teknokent’e sahip olan nitelikli bir üniversite olma yolunda ve dünya standartlarında her geçen gün kendisini güncelleyen bir o kadar köklü ve yeni olmanın heyecanıyla, öğrencilerini mezuniyetleri ardından istihdamlarını arttırmak çabasıyla hız kesmeden çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

“Üniversite olmak” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin kendilerinden bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalarda sıralamaların önemine de değinerek GreenMetrics 2016 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre Üniversitemizin Türkiye’den katılan devlet üniversiteleri arasında 3. olduğunu bilgisini paylaşarak aynı zamanda 2000 yılından sonra kurulan üniversitelerin de kendi içinde ayrı sıralandığı URAP sıralamalarında, Üniversitemizin 2011 yılında 41. sıradayken 27 basamaklık artışla 77 üniversite arasında 14. sıraya yükseldiğini açıkladı.

Öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube