Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2017 Perşembe

Üniversitemizde “Rektörümüz Öğrencilerle Buluşuyor” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte “Rektörümüz Öğrencilerle Buluşuyor” adlı söyleşi, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonunda düzenlendi.

Üniversitemiz Öğrenci Konseyinin öncülük ettiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp açış konuşmalarıyla devam etti. 

İlk olarak kürsüye gelen Öğrenci Konseyi Başkanı Arslan Canyurt, göreve geldikleri ilk günden beri Üniversitemizin ve öğrencilerimizin menfaatleri doğrultusunda hizmet etmeye azim ve kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, “Atatürk'ün ‘Bütün umudum gençliktedir’ sözleri ışığında, kendimizi alanlarımızda yetiştirmek, donanımlı hale getirmek ve mensubu olduğumuz büyük Türk Milletine borcunu ödemek mecburiyetindeyiz. İçte ve dışta ülkemizi zor duruma düşürmek, aciz ve çaresiz bırakmak isteyenlere karşı her daim teyakkuzda olma bilinci ile hareket ediyoruz. Üniversitemiz öğrencileriyle Üniversitemiz yönetimi arasındaki iletişimi sağlıklı bir şekilde yürütmek, sorunları birinci elden tespit ederek çözüm yollarına en kısa zamanda ulaşmanın çabasındayız.  Bu vesileyle bizlere desteğini her zaman gösteren, sorunlarımıza ve taleplerimize duyarlı olan ve çözüm iradesi gösteren Rektörümüze çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Üniversitemizin daha iyi hale gelebilmesi ve büyümesi için yoğun gayret sarf ettiklerini dile getirerek, “Sizlerle beraber olmak çok keyifli. Yaptığımız her işin odağında siz varsınız ve her şeyi sizin için yapıyoruz. Bizim yaptığımız işlerin sizin tarafınızdan nasıl algılandığı daha önemli. Üniversitemizin daha iyi hale gelebilmesi ve büyümesi için çok yoğun gayret sarf ediyoruz. Esas olarak, sizlere bunların yansıması bizim açımızdan çok önemli” ifadelerini kullandı. 

Sağlam adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversite olmak mı, üniversite kurmak mı? Bu soru çok önemli. Üniversite kurmak için sadece paraya ihtiyacınız var. Üniversite olmak mantalite değişikliğini gerektiriyor. Üniversite olmak çok ciddi bir entelektüel birikim gerektiriyor. Bu bir süreci gerektirir. Biz gücümüz yettiği kadar üniversite kurmaktan ziyade üniversite olmaya gayret çalışıyoruz. Üniversite olmak kolay bir iş değil. Bu yüzden de yavaşta olsa sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen başta Öğrenci Konseyi Başkanı Aslan Canyurt’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin en güzel şekilde verimli geçmesini diliyorum.” diye konuştu. 

Soru-cevap şeklinde devam eden söyleşide Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak bugün gelinen noktada 19.000 öğrenciye ulaştığımızı, Üniversitemizin başta akademik kadro olmak üzere hemen her alanda, nitel ve nicel anlamda büyüme ivmesi yakaladığını ifade ederek ülke genelinde doluluk oranının lisansta %84 iken Üniversitemizde 2011 yılından sonra açılan lisans programlarımıza kayıt olan öğrenci sayısına göre doluluk oranının %92 olduğunu belirtti. Prof. Dr. Alkan, yakalanan bu oranın Üniversitemizde 2011 yılından bu yana yeni açılan bölümlerin ne denli doğru seçildiğini, özellikle bölüm açmada benimsenen istihdam odaklılık yaklaşımımızdaki isabetin en somut çıktılarından da birisi olduğunu vurguladı. 

GreenMetrics 2016 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre Üniversitemizin Türkiye’den katılan devlet üniversiteleri arasında 3. olduğunu da belirterek Üniversitemizde öğrencilere sunduğumuz hizmetlere de açıklama getiren Prof. Dr. Alkan, tamamen kendi yazılımımız olan HUBİS otomasyon sistemiyle başvuruları yapılan çok sayıda öğrencimize kısmi zamanlı çalışma ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yemek bursu başvurularının objektif bir şekilde verildiğini, 89 öğrenci kulübüyle öğrencilerimizin sosyalleşmesi konusunda etkinliklerin düzenlendiğini, HİTİTSEM’de birçok alanda kurs verildiğini ifade etti.  Altyapı çalışmalarının hızla tamamlandığını da dile getiren Prof. Dr. Alkan,  dünya üniversite olabilmek misyonuyla dünya standartlarında çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında tüm öğrencilere başarılar diledi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube