Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2017 Çarşamba

Rektörümüz Meslek Yüksekokulu Müdürleri İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilimiz merkez ve ilçelerimizde yer alan Meslek Yüksekokul Müdürleri ile gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerimizin “iş başı eğitimi” konsepti çerçevesinde mesleki bilgilerini arttırması, mesleğine dayalı pratik eğitim almaları yönünde staj yapmaları ve istihdam edilmeleri konuları görüşüldü.

Toplantıda; üniversite-sektör işbirliğine ve öğrencilerimizin mezun olmadan iş hayatına hazırlanmaları için teorik eğitimleri beraberinde yerinde eğitim almalarına da büyük önem verdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite-sektör işbirliğine ve iş yeri eğitimlerinin teşviki konusunda önemli açıklamalar yaptığını belirterek Üniversitemizin en başından bu yana üzerinde yoğun çaba serf ettiği üniversite-sektör ve işbaşı eğitim konsepti konularındaki çalışmalara Cumhurbaşkanımızın söylemlerinden de yola çıkarak daha da hız verileceğini vurguladı. 

Oluşturulması zor bir süreç olan üniversite-sektör işbirliği çerçevesinde sektörün ilgili pek çok firmasıyla işbirliği ve yakın diyalog içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin teorik bilginin yanı sıra reel sektörle iç içe girerek pratik anlamda da kendilerini geliştirmeye büyük olanaklar sağlayan 3+1 formülü üzerinde çalışmaların yoğunlaştırılarak gerekeli somut adımların atılacağının altını çizdi.  

Meslek Yüksekokullarının ülkemizde büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, göreve geldiği günden bu yana MYO’ların doğru konuşlandırıldığı zaman ülkemizin gelişimine büyük katkılar sağlayacağına ve Üniversitemizin bünyesinde barındırdığı 7 Meslek Yüksekokulu ile sürdürülebilir kalkınmada büyük önem arz eden nitelikli ara eleman yetiştirme konusunda başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inandığını belirterek gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı MYO Müdürlerine teşekkür etti.  



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube