Yayınlanma Tarihi: 01 Ekim 2017 Pazar

Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu Sona Erdi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla açılışı yapılan “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu” sona erdi.

Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kültürler arası işbirliği ve entegrasyonun oluşması yönünde çalışmalar ortaya koyan başta akademisyenler olmak üzere siyasetçi ve sanatçıları bir araya getiren uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dostluk ve eşitlik prensiplerini benimsemiş, Hitit ve Mısır Devletleri arasında imzalanan Kadeş Barış Antlaşması’ndan yola çıkarak, hem küresel hem de bölgesel düzeyde barışın tesis edilmesinde Türkiye’nin sahip olduğu tarihsel misyonunun, stratejik ve jeopolitik konumunun önemine dikkat çekerek, barış kavramının altını çizmeyi amaçlayan Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumunda 6 farklı oturumda 22 bildiri sunuldu.

Sempozyum programı kapsamında “Barış İçin Pedal Çeviriyoruz” bisiklet turu, ören yeri gezileri, “Barış Daim Olsun” adlı takı tasarımı sergisi, Kadınların El Emeği Sergisi ve Çorum Müzesi’nde Suriye ve Türkiye’den katılan çocuklar tarafından atölye çalışmaları gerçekleştirildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube