Yayınlanma Tarihi: 06 Eylül 2016 Salı

Rektörümüz, Milletvekili Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu İle Birlikte Sınav Merkezimizi Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ile birlikte sınav merkezimizi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Üniversitemiz bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nün, gerek her geçen yıl artış gösteren sınav sayısı ve türü ile gerekse bölgemizde bulunan illerde yapılmayan bazı sınavları yaparak adeta bölgesel bir merkez haline geldiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, il sınav merkezinin modern binasında hizmet vermeye başlamasıyla sınav ve başvuru hizmetlerinin daha konforlu hale getirildiğini belirtti. 

Hitit Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat ettiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin yapımı tamamlanan ve devam eden binalarımızla ilimizde örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayarak “Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak, başta ilimiz olmak üzere bölgemize ve tüm insanlığa daha kaliteli ve konforlu koşullarda katkı sağlamak adına tüm çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin ve ilimizin gelişimine katkı sağlamak adına her zaman destek veren AK Parti Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu’na teşekkür etti.

Üniversitemizin bulunduğu bölgeye fayda sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmeye büyük bir önem verdiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Üniversitemizdeki gelişmeleri yakından ve büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini belirterek her anlamda şehirle bütünleşmiş olan Hitit Üniversitemizin hayata geçirdiği projelerle ilimizin gelişmesinde ve büyümesinde önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı. 

Üniversitemizin modern ve ferah yapılara kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. Bekiroğlu, “Kapılarını toplumun her kesimine açan bir Üniversitemiz ve mesai mefhumu gözetmeksizin Üniversiteyi marka haline getirmek adına çalışmalarını aralıksız sürdüren bir Rektörümüz var. Üniversitemiz, yapmış olduğu çalışmalarla birlikte daha da güçleniyor ve büyüyor” diyerek hükümet olarak destek vermeye devam edeceklerini ve hiçbir şekilde ödenek sorununun olmadığının altını çizdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da Üniversitemizdeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve il sınav merkezinin de Üniversitemizde yapılan tüm binalar gibi Türkiye standartlarının üstünde olduğunu ifade ederek sınav merkezinin sadece ilimize değil bölgesine hizmet eden bir konumda olduğunu vurguladı.

Geçen hafta yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) dolayısıyla Çorum’da çevre illere ait plakalı araçların yoğun bir şekilde görüldüğünü belirten Ceritoğlu Kurt, “Bu durum sınav merkezimizin tüm bölgeye hitap ettiğinin en büyük somut göstergelerinden biridir. Yapılan gayretli çalışmalar ilimize önemli ölçüde katma değer sağlamaktadır. Güvenli bir kent olan Çorumumuz, ekonomisiyle, sanayisiyle, kültürüyle ve misafirperverliğiyle gelen ziyaretçilere layıkıyla ev sahipliği yapmaktadır” diyerek böyle bir merkezin ilimize kazandırılmasından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube