Yayınlanma Tarihi: 26 Eylül 2016 Pazartesi

Tıp Fakültemizde Akciğer Kanserinin Cerrahi Tedavisi Başarı İle Gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tıp Fakültemiz Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Karakurt ve ekibi tarafından ilk defa akciğer kanserinin cerrahi tedavisi başarı ile gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Özgür Karakurt, yaklaşık 2 yıldır sol akciğerde nodül (leke) nedeniyle takip edilen hastanın çekilen akciğer tomografisinde sol akciğerdeki nodülde büyüme tespit edildiğini ve vücut taraması amacıyla yapılan PET-BT tetkikinde sol akciğerdeki nodül dışında hastalık şüphesine rastlanılmadığını ifade ederek tümör konseyinde değerlendirilen hastaya erken evre akciğer kanseri şüphesiyle ameliyat önerildiğini belirtti. 

“Hastamıza ameliyathanede kapalı kameralı sistemle ilk önce sol akciğerdeki nodülden biyopsi yapılıp ameliyat devam ederken patolojik incelemesi yapıldı. Tümör şüphesi üzerine açık ameliyata karar verilerek sol akciğerin hastalıklı kısmı (segmenti) çıkarıldı ve akciğer, kalp ve büyük damarlar çevresinde lenf düğümleri temizlendi. Ameliyat sonrası hastamız serviste takip edilerek yatışının 4. gününde sorunsuz olarak taburcu edildi. Hastanın patolojik incelemesinde akciğerdeki tümörün tamamen çıkarıldığı ve lenf düğümlerine bir sıçrama olmadığı görüldü” şeklinde konuşmasına devam eden Yrd. Doç. Dr. Karakurt, tümör konseyinde sonuçlarıyla tekrar değerlendirilen hastanın erken evre akciğer kanseri teşhisiyle takibe alındığını vurgulayarak ek bir tedaviye gerek görülmediğini sözlerine ekledi.

İlimizde yapılan bu nitelikli ve başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz öğretim üyelerinin kıymetli çalışmalarıyla birlikte başta bulunduğu ilimiz, sonra bölgemiz, sonrasında ülkemiz ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlayacak güzel ve faydalı çalışmalar yapıldığının altını çizerek Üniversitemizin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemleriyle önemli gelişmeler kaydetmeye devam ettiğini belirtti.  

Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini yineleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, her geçen gün hızla büyüyen Tıp Fakültemiz bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını vurgulayarak başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Karakurt olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube