Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2016 Pazar

Osmancık Ömer Derindere MYO Spor Tesisine Şehit Ömer Halisdemir’in Adı Verildi

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulumuzda bulunan spor tesisine 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şehit olan kahraman astsubayımız Ömer Halisdemir’in adı verildi.

Ömer Halisdemir’in adının yaşatılacağı tesisin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirilirken, açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, MYO öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 15 Temmuz sürecinde Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını ve FETÖ uluslararası terör örgütü tarafından sadece Türkiye'ye karşı değil, çok ciddi şekilde tüm Müslüman camiaya karşı uluslararası bir organizasyonun gerçekleştirildiğini ifade ederek “Ama çok şükürler olsun ki, 40-50 yıl boyunca yapılan planın sonucu birkaç saatlik zaman diliminde halkımızın feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın muazzam koordinasyonu ile hızlı bir şekilde atlatıldı. Yaraları ve süreç halen devam ediyor. Elbette hepimiz ciddi bir şekilde etkilendik. Ancak bu sürecin gerçekten hemen herkes tarafından bilindiği üzere kendisine verilen orası senin namusun, orayı koruyacaksın ve komuta kademesi sendedir direktifini aldıktan sonra hiç tereddüt etmeden öleceğini bile bile silahını çekerek darbeci alçak insanlara karşı koyan Ömer Halisdemir isimli aziz şehidimizin muazzam bir katkısıyla, muazzam bir hareketiyle yön değiştirdi. Kimi zaman gençlere gelecek sizsiniz, her şey size bağlı denildiği zaman bir tek kişi ben miyim? Ben mi değiştireceğim diyebilirsiniz. İşte gördüğünüz gibi bir kişi değiştirebilir mi? Evet değiştirebilir. Bir kişi dediğin bazı durumlarda gerçekten tüm her şeyin akışını değiştirecek kadar muazzam bir güç haline gelebilir. Ömer Halisdemir kardeşimiz, aziz şehidimiz bunu bize ispat etti” dedi.

Sözlerinin devamında bu toprakların çok kolay alınmadığını ve iki tane alçağın lafıyla verilecek topraklar olmadığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Ferasetli olmamız lazım. Gördüğünüz gibi darbe teknolojik olarak yapıldı. Pek çok yazılımdan bahsedildi. Bizlerin üniversite olarak bunları iyi görmemiz, yorumlamamız ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. İnşallah bu ülke bir daha bu günleri yaşamaz. Lütfen dikkatli olun. Aklınızı kiraya vermeyin. İslam dininde iman şüphesiz olmazsa olmaz esas ama bunun bir sonrası akıl. İman ve akıl ikisi bir arada olmadığı zaman bu ve benzeri şeyler ortaya çıkabiliyor. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti “Oku” ve 245 kez “Hiç düşünmez misiniz?” ifadesi geçiyor. Dolayısıyla düşüneceğiz, üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız” diyerek Şehit Ömer Halisdemir kardeşimizin sadece Türkiye’nin değil, tüm İslam aleminin, gönül coğrafyasının kaderini değiştirdiğini yineledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Tabi bizim burada yaptığımız sadece onları unutmadığımız, bizim açımızdan konunun ne kadar önemli ve ne kadar bilincinde olduğumuzun bir göstergesi. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle kendisin ismi Niğde Üniversitesi’ne verildi. Bizde sadece bir vefamızın, bir borcumuzun küçük bir göstergesi olarak kahraman şehidimizin ismini spor tesisimize verdik. Bu teklifi bizlere sunan Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Tolga Çırak’a, hararetle öneriyi karşılayan Senatomuza ve desteklerini sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Osmancık Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu ise kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in adının yaşatılacağı spor tesisinin Üniversitemize ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, “Ülkemiz 2 aylık süre içinde ciddi bir süreçten geçmiştir. Bu sürecin atlatılmasında Ömer Halisdemir şehidimizin de gerçekten stratejik değerde büyük bir katkısı oldu. Rektör hocamıza böyle ince düşüncelerinden dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gerçekten bu değeri burada hatıra olarak yaşatmamıza vesile oldular. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası Şehit P. Kd. Bçvş. Ömer Halisdemir Spor Tesisi’nin açılışı, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban tarafından okunan Aşr-ı Şerif ve yapılan dua ardından gerçekleştirildi



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube