Yayınlanma Tarihi: 07 Ağustos 2016 Pazar

Sağlık Alanındaki Başarılı Çalışmalarımızın Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, hastanede gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, yüksekten düşme sonrası diz bağlanın tamamı yırtılan, dizi yerinden çıkan ve bacağını kaybetme riski ile karşı karşıya kalan hastanın Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık tarafından ülkemizde sayılı merkezlerde yapılan artroskopik (Kapalı yöntem) bir ameliyatla sağlığına kavuştuğunun bilgisini verdi.

Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık da “Hastanın yırtılan diz ön, arka ve yan bağları ile diz içinde yer alan diğer yapılar artroskopik olarak onarıldı. Başarılı gerçekleştirilen operasyon sonrası hasta ameliyattan bir gün sonra günlük işlerini yapabilecek ölçüde hareket etmeye başladı” dedi.

Bu tür ameliyatların ilimizde yapılıyor olmasının büyük bir kazanım olduğunu dile getiren hastamız ise yaşadığı şehirde evinden birkaç kilometre uzakta ameliyat olma imkanını sağlayan herkese teşekkür etti.

Yapılan ortak kullanım protokolü sonrası birçok ilke imza atan hastanemizi daha da geliştirerek sadece bölgenin değil Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri olması için her tür çalışmanın yapıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, hastanemizin Tıp Fakültemiz ile birlikte daha da güçlendiğini vurgulayarak “Artık ilimizde, hemen her türlü branşta çok sayıda operasyon ve tedavi, konusunda uzman Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizle birlikte hastanemizdeki hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir” dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde tedavi gören hastaya geçmiş olsun dileklerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, her geçen gün hızla büyüyen Tıp Fakültemiz bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirterek başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube