Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2016 Pazartesi

Üniversitemize E-Kayıt İle Kayıt Olanların Sayısında Büyük Artış

YÖK’ün bir üniversiteye ilk defa kayıt yaptıracak yeni öğrenci adayları için geçen yıl uygulamaya koyduğu elektronik ortamda kayıt seçeneğine tüm üniversitelerde olduğu gibi Üniversitemizi tercih eden öğrencilerde yüksek düzeyde rağbet oldu.

Bilindiği üzere bir ortaöğretim kurumundan mezun olamayan, başka bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan veya sağlık raporu ibraz etme zorunluluğu bulunan öğrencilerin e-devlet kapısı üzerinden elektronik ortamda kayıt yapma imkânı bulunmamaktadır. Bu çerçevede 377 öğrenci, Üniversitemizde yüz yüze kayıt yapma zorunluluğuna sahipti.  Bu yıl ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize yerleştirilen 3.473 öğrenci adayımızdan 3.096’sı kayıtlarını elektronik ortamda yapabilme seçeneğine sahipti. E-kayıt şartlarını taşıyan bu öğrencilerimizin %77’si (2373 öğrencimiz) e-kaydı tercih ederek Üniversitemize gelmeden kayıt işlemini tamamlamıştır. Üniversitemizde geçen yıl elektronik ortamda kayıtlanma oranı %60 civarında gerçekleşmişti.  

Elektronik kayıt ile kayıt olan öğrencilerimizin kayıt ile ilgili belgelerini 05-30 Eylül 2016 tarihleri arasında kayıt oldukları eğitim birimi öğrenci işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

Büyük Hitit ailesine katılan yeni öğrencilerimize başarılar dileriz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube