Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2016 Salı

Rektörümüzden ÇTSO Başkanı Başarahıncal’a Teşekkür Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’a çok değerli katkılar sağlayan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret ederek iki kurum arasında sinerji yaratılarak üniversite-sanayi iş birliğiyle birçok çalışmaya imkân sağlamasından ve her tür desteğinden ötürü kendisine teşekkür etti.

Yakın zamanda Üniversitemiz ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş ve bu bu toplantının ardından Üniversitemiz 15.10.2015 tarihli ve 29503 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliğindeki şartları taşıyan kuruluş olarak “yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu” olmak için girişimlerde bulunmuştu. Üniversitemiz ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odasının (ÇTSO)  değerlendirmeleri sonucunda, ilgili meslek dallarının mesleki yeterlilik belgesinin alınmasının zorunlu olduğunu ve bu belgenin henüz ilimizde verebilecek akredite kuruluş bulunmadığından dolayı bu konunun TSO iş birliğiyle Üniversitemiz bünyesinde verilmesi için girişimlere başlanıldı.

Üniversite-sanayi iş birliğiyle birçok proje ve çalışmanın hayata geçirilmesinde ÇTSO’nun büyük rol oynadığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  Üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak sinerji oluşturmaları ve böylece her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü kurumlar olmaları anlayışının hâkim olduğu günümüz dünyasında, üniversite-sanayi iş birliğinin oluşturulmasının zor bir süreç olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Alkan, ilimizde üniversite-sanayi iş birliği konusunda ÇTSO’nun vermiş olduğu değerli katkılarla bir köprü vazifesi gördüğünü ve bu zorlu süreçte ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a Üniversitemize hemen her konuda olduğu gibi birçok çalışmanın gerçekleştirilmesindeki önemli katkılarından dolayı ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Üniversitemizle birlikte hayata geçirdikleri ve bundan sonrasında da birçok çalışmaya imza atmaya devam edeceklerini belirterek üniversite-sanayi iş birliğinin Çorum için büyük bir gelişim ve dönüşüm fırsatı olduğunun altını çizdi.

Aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliğiyle ilin mevcut sanayisini ve ekonomisini bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara taşımanın mümkün olduğunu dile getiren Başaranhıncal, “Bu hedef doğrultusunda, en yakın paydaşımız olan Üniversitemizle birlikte yaptığımız çalışma ve projelerle edineceğimiz fikirler, hem iki kurumun birlikte çalışma kültürünü geliştirecek hem ilimiz sanayisini kuvvetlendirecek ve en önemlisi ilimiz için daha fazla katma değer üretmeye zemin hazırlayacaktır. İlimize ve iş dünyasına sağladığı sonsuz katkılardan dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube