Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2016 Salı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na Başvuran Öğrencilerin Özel Yetenek Sınavları 14 Temmuz’da

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)’na 20 Haziran -01 Temmuz 2016 tarihleri arasında yeni öğrencilerin alımı için yapılan ön kayıt başvurularının ardından; 14-20 Temmuz 2016 tarihleri arasında da özel yetenek sınavı gerçekleştirilecektir. BESYO’ya geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir başvuru yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, özel yetenek sınavına ilişkin yapılan hazırlıklar hakkında bilgi almak ve genel değerlendirmelerde bulunmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve BESYO öğretim elemanları ile bir araya geldi.

Toplantıda 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için BESYO’ya yapılan başvurular hakkında bilgi veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, ilk kez 2015 yılında uygulamaya konan online ön kayıt sistemine bu yıl toplamda 5306 başvurunun yapıldığını, başvuruların %22.4’ünün Kadın ve %77,6’sının da Erkek öğrenci adaylarından oluştuğu ve bu adayların Artistik Cimnastik, Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Tenis, Voleybol, Yüzme, Masa Tenisi, Salon Futbolu (Futsal) ve Taekwondo olmak üzere toplam 14 ayrı branşta uygulama sınavına gireceklerini belirtti. Uygulama sınavlarının her aşamasının video çekimi ile kayıt altına alınacağının altını çizen Doç. Dr. Yamaner, sınav sonucunda 235 adayın yerleştirme işleminin yapılacağını, engelli öğrenciler için kontenjan ayrıldığını, yerleştirme puanlarının hesaplanması ve yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasından sonra asil kayıtların 25-26 Temmuz 2016 tarihinde yapılacağını ve yeni öğrenci adaylarının sınav tarihi ve yeri ile ilgili detaylı bilgileri www.besyo.hitit.edu.tr adresinde bulabileceklerini söyledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da BESYO’ya rekor düzeyde başvuru yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek şunları söyledi: “2011 yılında sadece 6 öğretim elemanına ve 60 öğrenciye sahip olan BESYO’nun bugün 21 öğretim elemanına ve 600 öğrenciye ulaşmış olması BESYO, Üniversitemiz ve şehir adına sevindiricidir. Bu yıl gelecek yeni öğrencilerle birlikte BESYO’da toplam öğrenci sayımızın 800’e ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu çok önemli bir gelişme. Buradaki öğretim elemanı ve öğrenci sayısındaki artış nitel anlamda da kendisini göstermektedir. Üniversitemiz ev sahipliğinde bu yıl Dünya Güreş Şampiyonası’nın ve 2017 yılında da Avrupa Üniversitelerarası Salon Futbol Şampiyonası’nın yapılacak olması Üniversitemiz ve şehrimiz açısından büyük önem taşımaktadır. İnşallah Kuzey Kampüsümüzdeki spor binalarımızın tamamlanmasının ardından kendi binalarımızda çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemize, şehrimize ve dolayısıyla ülkemize katma değer sağlayarak 2023 yılında dünyanın on büyük ekonomisinden biri olma hedefini güden Türkiye’nin yükseköğretimde nitel ve nicel anlamda ortaya koyup gerçekleştirmeye çalıştığı ulusal ve global vizyonuna katkı vermek için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz.”



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube